Ännu en stark insats gav tre bortapoäng

Bois verkar ha hittat form ordentligt segern mot en av seriefavoriterna Nybro senast, för idag togs ännu en trepoängare. Denna gång var det den stora favoriten Troja som vältes över ända på bortaplan med klara 0-3. Nyförvärvet Joel Werner visade framfötterna direkt och gjorde utöver det viktiga 0-1-målet också ett assist.

Bois inledde bra de första bytena men sedan åkte Linus Engqvist på en tvåminutare och gav Troja spel med en man mer och momentum. Troja spann sedan på detta och hade rätt långa anfall medan Bois mest fick försvara sig. Det gjorde man dock föredömligt då man höll Trojaspelarna utanför sig och när man missade, ett friläge för Troja, så klev Tobias Sandberg fram och storspelade. Det var dock Bois som var närmast att ta ledningen i första perioden. Det var under ett powerplay som Ludvig Karlsson laddade bössan och sköt ett stenhårt skott i insidan av stolpen.

Om den första perioden tillhört Troja så var det tvärtom med den andra. Bois etablerade långa anfall och hade också två rena frilägen mot Viktor Ragnewall i Trojakassen. Såväl Lukas Söderlund som Eddie Davidsson misslyckade med att hitta nätet. Troja skapade ingenting av värde i perioden och hur skotten kunde räknas till 14-12 i Trojafavör är en gåta.

I den tredje perioden jämnade spelet ut något men det var ändå Bois som höll i taktpinnen mestadels och det var också Bois som kom att ta ledningen. Nyförvärvet Joel Werner placerade sig mitt i slottet i anfallszonen och fick pucken serverad och skjuter in pucken på Ragnewalls klubbhandssida. Efter det hade Troja hade ett gyllene läge att kvittera när man kommer två mot noll med Sandberg. Sandberg gjorde dock en suverän räddning när avslutet kom mot klubbhandskrysset. Istället var det Bois som utökade sin ledning. Jesper Linden stöter pucken förbi sin bevakning i mittzonen och kommer loss på vänsterkanten och hittar en framstörtande Erik Olsson på andra kanten som får öppet mål att stöta i pucken i. Troja chansar och plockar ut målvakten men det är Bois och Lukas Söderlund som sätter den definitiva kistan när han åker ifrån en Trojaback och kan lägga in pucken i den öppna kassen.

En riktigt bra insats från Bois sida där man spelar bra både i egen zon och anfallszon. Bois stora hjälte var dock Tobias Sandberg som verkligen murade igen målet och dessutom fick hålla nollan. Men det var också roligt att se nya Joel Werner som inledde lite tveksamt men sedan blev mer och mer aktiv ju längre matchen gick och på slutet såg riktigt bra ut. Också den tillresta klacken förtjänar att hyllas, de bidrog med ramsor och högljutt stöd under matchens samtliga minuter, imponerande!

I och med segern så ligger Bois på delad tredjeplats och läget ser med ens mycket ljusare ut. Nu väntar en ny tuff utmaning på onsdag då Huddinge kommer på besök. Det är också säsongens enkronasmatch, så se till att komma till hallen och upplev ett Bois i toppform!