Helgintervju med Markus Palmberg

Nybro Vikings hemsida tog ett snack med forwarden Markus Palmberg inför helgens match mot Halmstad Hammers. Markus som gör sin fjärde säsong i Nybrotröjan börjar bli ett välkänt ansikte för Nybropubliken. Han berättar i intervjun om skillnaden mellan denna och förra säsongen och om att han vill förbättra sin egen prestation.

Hej Markus, hur är läget med dig?

– Jag tycker att det är bra. Det rullar på.

Du gör din fjärde säsong i Nybro Vikings och är ett välkänt ansikte, men kan du beskriva dig själv både på och utanför isen.

– Jag tycker att det är svårt att beskriva mig själv som spelare och vilken typ av spelare jag är. Det tycker jag andra gör bättre.

Vad gör

du när du inte spelar hockey?

– Man hinner inte med så mycket, mer än att spela hockey. Jag jobbar på Nybro Golvslipning och trivs jättebra där. Utöver hockeyn och jobbet så tar jag det lugnt och hittar på roliga saker. Jag har ju som sagt varit här i Nybro i fyra säsonger och jag trivs bra både med hockeyn och med mitt jobb.

Hur tycker du att säsongen varit hittills och om du jämför med förra säsongen?

– Den största skillnaden är att vi är mer stabila i år och vi känns lite mer sammansvetsade. Vi drar mer åt samma håll. Jag tycker att starten i Allettan har varit bra ändå. Vi har väl några matcher som inte har varit så jättebra, men överlag så har det varit mer positivt än negativt. Vi ligger ju på den övre delen i tabellen.

Hur ser du på din egen prestation hittills?

– Jag är inte nöjd med hur jag har presterat denna säsongen. Jag vet att jag kan bättre än vad jag har presterat hittills. Det är svårt att säga exakt vad som behöver klaffa för att komma igång, jag hoppas att jag kommer att studsa tillbaka och höja mig.

Dina tankar om morgondagens (läs lördag) match mot Halmstad?

– Det ska bli kul att åka till Halmstad. De har gjort en jättebra start i Allettan och ska vi ha en chans måste vi vara på tårna. Vi kommer behöva fortsätta vara stabila bakåt, men komma igång och göra lite fler mål framåt.

Tack för pratstunden och lycka till mot Halmstad!

– Tack så mycket!