Marcus Paulsson lånas ut till Växjö Lakers

Mörrum Hockeys Marcus Paulsson lånas ut till Växjö Lakers i SHL. Paulsson kommer att delta i kvällens match då Växjö Lakers möter Leksands IF i Vida Arena. Paulsson har avtal med Mörrum Hockey till 2022 och detta kommer inte att brytas.

För att reda ut och klargöra vad detta handlar om så säger Mörrum Hockeys Anders Gustavsson följande.

”Vi har under en tid jobbat med att försöka hitta en SHL-förening som vi kan ha en bra relation med. Nu när Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers ringde mig under hemmamatchen i går kväll och sa att de hade många tillfälliga skador på forwards så tog jag tillfället att ta en diskussion hur vi skulle kunna hjälpa varandra under en kort period.”

”Vi lånar ut Paulsson till Växjö från och med kvällens match mot Leksand och fram tills uppehållet i SHL. Vi kommer att under denna tid få in minst en duktig spelare från Växjö Lakers organisation under några matcher framöver. Då det är karensdagar när vi ska ha tillbaka Paulsson så kommer han inte kunna spela med oss direkt. Paulsson ska först och främst spela en match med Växjö Lakers och därefter är det upp till Växjö om man vill förlänga fler matcher denna säsong och vi tar beslut om vi kan släppa honom och såklart när vi själva har fixat kontraktet. Paulsson har avtal med Mörrum Hockey fram till våren 2022 och detta kommer inte att avbrytas.”

”Jag är väldigt glad för Paulssons att han får denna chans i SHL igen och vi önskar honom lycka till ikväll.”

Anders Gustavsson vill också meddela att han i denna deal även förhandlat fram med Växjö Lakers att hela vår ungdomsverksamhet kommer att bjudas in till en SHL-match mot Linköpings HC i Vida Arena senare under säsongen.

// David Särnby