– Vi gör en hyfsad insats, summerar KIF-tränaren Robert Lahti.

Det var toppen mot botten som gällde i Glysishallen i Hudiksvall när Kiruna IF kom på besök.

Men det såg inte ut så på isen. Serieledarna fick kämpa för att besegra KIF.

Man tog ledningen efter 15,31 i powerplay genom Erik Flood.

Kiruna avslutade perioden starkt. Efter 16,59 fick man läge att spela i fem mot fyra, vilket man gjorde bra. Medvinden i powerplayet gjorde att man kunde kvittera med bara 55 sekunder kvar av perioden. Målet gjordes av nyförvärvet Henrik Märsk. Assisten svarade William Otter och Olle Hellström för.

– Den första perioden var relativt jämn. Vi tryckte på i närmare två minuter innan kvitteringspucken, säger Robert Lahti.

Den andra perioden blev målglad.

Efter 7,30 tog Hudik ledningen igen, den här gången via Joel Englund Källström. Och bara knappa minuterna efteråt ökade man på till 3-1 genom Jesper Wiberg.

KIF tog timeout – och det gav resultat. Kiruna hittade tillbaka till sitt spel och kort därpå kom också reduceringen.

Calle Källström var sist på pucken, assisterad av Andreas Mäki Kero och Simon Tyni.

Men glädjen blev inte långvarig. Bara 14 sekunder senare ökade hemmalaget på till 4-2 när Jesper Wiberg gjorde sitt andra mål för kvällen.

Även i den andra perioden fick KIF ett sent mål. Simon Thyni reducerade i powerplay med 44 sekunder kvar.

– Hudiksvall straffar oss med effektiva spelvändningar. Våra mål kom till på ett snarlikt sätt när Källström och Thyni vann kampen framför motståndarnas mål, säger Robert Lahti.

Efter 7,01 av den tredje perioden gjorde Hudiksvall 5-3 efter att förstafemman åter igen kommit i en snabb spelvändning.

Kiruna fick lägen i powerplay men kom inte närmare. Istället fastställde Erik Flood slutresultatet 6-3 i tom bur.

Hemmalaget vann skotten med 37-26.

– Vi gör en hyfsad insats. Vi har ett bra powerplay, krigar in i kaklet och visar än en gång att vi är med och tävlar på en Allettan-nivå. I dag hade vi problem med Hudiksvalls spelvändningar, säger Robert Lahti.

Redan i morgon är det match igen när KIF tar bussen upp till Östersund. Sedan går, som bekant roadtrippen vidare till Umeå och match mot Teg på tisdag.