Tunga smällar för Vikings – Lennartsson fick lämna matchen med ambulans

Nybro Vikings åkte på andra raka förlusten när man förlorade borta mot Halmstad med 4–3. Men resultat var sekundärt då forwarden Viktor Lennartsson fick föras med ambulans till sjukhus efter att ha blivit överkörd tidigt in i matchen.

Matchen hade knappt börjat förrän Viktor Lennartsson hade åkt på en rejäl propp av Halmstadsbacken Tim Bothén.  Båda spelarna fick lämna matchen, Lennartsson med ambulans och Bothén med ett matchstraff.

– Det vi kan konstatera är att det rör sig om en hjärnskakning. Sedan får vi ta det därifrån. Vi sitter faktiskt och väntar på sjukhuset och väntar och ser om vi kan få med oss hem honom, säger Nybro Vikings huvudtränare Mikael Tisell vid 20-tiden på lördagskvällen.

Vad säger du om tacklingen?

– Deras back kommer inifrån mitten och jobbar sig utåt och åker rakt ut mot ”Lelle” (Viktor Lennartsson). Det är en otroligt respektlös tackling. Han kommer från blindside. Man brukar snacka om ”Kronwallare” (Niklas Kronwall), men han gjorde sina tackling vid sargen och alla visste att han stod där. Det är sådana här tacklingar som gör att folk får avsluta sina karriären. Det är helt jäkla respektlöst och det säger jag inte bara för att det handlar om mitt lag utan det kunde jag ha sagt om det varit en av mina spelare med. Sådana tacklingar måste bort från hockeyn, säger Tisell.

Det blev runt 20 minuters speluppehåll. Den första perioden var jämn och såg ut att sluta mållös, men Halmstad kunde ta ledningen med 30 sekunder kvar av perioden.

Men Vikings skulle resa sig – drygt tre minuter in i perioden gjorde Hampus Andréen ett läckert mål efter att ha slagit in pucken på volley framför Halmstads mål.

Halmstad skulle återigen ta kommandot i matchen och gjorde både mål i boxplay och powerplay i den andra perioden. Alex Ek tände ett Vikingshopp i slutet av den andra perioden när han reducerade till 2–3. Men Halmstad replikerade direkt.

I den tredje perioden jagade Vikings reduceringsmål, men närmare än Markus Palmbergs 3–4-reducering kom man inte.

– I och mångt och mycket var det en bra match från vår sida. Men de var ruskigt effektiva och vi fick olyckliga mål emot oss, säger Mikael Tisell.

 

Matchfakta

Halmstad–Nybro Vikings 4–3 (1–0, 3–2, 1–1) 

Målen: 1–0 (19.30) Sebastian Åkesson (Victor Gagic, Tom Johansson), 1–1 (23.06) Hampus Andréen (Kalle Hult, Robin Wengdahl), 2–1 (26.33) Erik Åhlén (Hugo Johansson), spel fyra mot fem, 3–1 (32.05) Kevin Loppatto (Sebastian Åkesson, Martin Pärna), spel fem mot fyra, 3–2 (37.14) Alex Ek (Erik Lindström), 4–2 (38.53) Hugo Klippfors (Hampus Johansson, Jonas Fredriksson), 4–3 (54.18) Markus Palmberg (Daniel Håkansson), spel fem mot fyra.

Domare: David Gustafsson.

Skott: 25–28 (7–10, 11–7,7–11).

Publik: 3 643.