En till bortaseger för Sollentuna

Precis som med de andra vinsterna i ATG Hockeyettan vår var det hårt arbete och bra försvarsspel som ledde till ytterligare en seger på bortaplan.

Första perioden var relativt händelselös, det märktes att båda lagen inledningsvis kände på varandra. Inget av lagen skapade några nämnvärda chanser och perioden summerades med en utvisning för Sollentuna, och 8 skott på mål för Sollentuna och 9 för Hanviken.

I andra perioden kom matchens första mål, signerat Oscar Arpe på assist av Lucas Lagerstedt och Emil Ström. Spelet böljade fram och tillbaka och båda lagen skapade periodvis långa anfall. Sollentuna drabbades av två utvisningar och Hanviken etablerade ett bra powerplay dock utan resultat. Sollentuna gick in i periodpaus med ledning 1-0. Skotten i andra perioden 8 för Sollentuna, 12 för Hanviken.

Den tredje perioden öppnades med ett högre tempo. 6:51 in i perioden lyckades Emil Broed, på en snabb spelvändning, ta sig igenom hela Hanvikens försvar och med ett snyggt backhandsskott få in 0-2 målet. Assist för 0-2 målet var Tim Ljungqvist och Andreas Ekström. Det blev ett energiskt spel i resten av tredje perioden. När det återstod 2 minuter av matchen tog Hanviken ut sin målvakt och det blev spel 6-5. Tyvärr drabbades då Sollentunas Joel Norén av en utvisning. I spel 6-4 fick Hanviken in ett mål med bara drygt en minut kvar på matchklockan men närmare än så kom aldrig Hanviken och Sollentuna kunde inkassera ytterligare 3 poäng på borta plan och avancera till en tredje plats i den haltande tabellen.

Benjamin Johansson räddade 30 av 31 skott för en räddningsprocent av 96,77%. Sollentuna hade 10 minuter i utvisningsbåset jämfört med Hanvikens 2 minuter.