Hemmaförlust på straffar mot Wings

Det blev bara en poäng efter dagens möte hemma mot Wings. Straffar krävdes för att avgöra matchen och där var det Wings som satte flest straffar och de vann till slut med 4-5.

Matchen hann knappt börja innan Otto Larsson blev nerdragen fram Strömsbrokassen och Wings tilldömdes en straff. Den förvaltade Johan Mohlin väl och vi hade 0-1 på tavlan efter cirka en minuts spel. Kort därefter drog Wings på sig en interference, och där gjorde Nicklas Strid som han gjort så många gånger förr. Han avlossade ett hårt skott från blålinjen som gick in bakom Mutze Hvitman i Wingsmålet. Den första perioden innehöll en hög fart och fysiskt spel, och båda lagen fick fler chanser i numerärt överläge men det var ändå 1-1 i paus.
Det höga tempot fortsatte i period två, men det var ett lag som skulle ta över både tempomässigt och målmässigt. Christoffer Persson gav Strömsbro ledningen med 2-1 när han och kedjekamraten Viktor Ehn tog in pucken i offensiv zon. Han var perfekt placerad framför mål och kunde lägga in pucken bakom Wingsmålvakten. Efter att Wings åkt på en delaying the game för att ha skjutit ut pucken över sarg och plexiglas fick hemmalaget chansen i numerärt överläge igen. Den chansen tog man tillvara på när kapten Viktor Ehn kunde utöka till 3-1 i mitten av perioden och det tvingade bortalaget till en timeout. Men det skulle inte hjälpa för cirka en minut senare var Christoffer Persson där igen när han gjorde sitt andra mål för eftermiddagen. Wings skulle dock få in en reducering innan periodpaus. Otto Larsson gjorde 4-2 för gästerna när han la pucken mellan benen på John Morelius i hemmamålet.
I den tredje perioden svängde det igen. Wings reducerade till 4-3 efter ungefär fyra minuters spel. Det kunde ha blivit 5-3 till hemmalaget men målet blev bortdömt för en hög klubba och istället kunde bortalaget kvittera till 4-4 kort efteråt. Det var ett resultat som stod sig efter full tid. Det krävdes både förlänging och straffar för att få till ett avgörande i dagens match. Wings drog det längsta strået när man satte två av sina fem straffar medan Strömsbro bara gjorde ett mål i straffläggningen. Extrapoängen gick till bortalaget idag och en poäng stannade kvar i Gävle.

Strömsbro HC – Wings HC Arlanda 4-5 (1-1, 3-1, 0-2, 0-0, 0-1)
Skott: 28-27 (5-10, 15-5, 7-9, 1-2, 0-1)
Utv: 6-12 (4-4, 2-6, 0-2, 0-0, 0-0)