HHC hittade inget motvapen

HHC inledde toppmatchen mot Boden med en period som var något av det bästa vi sett den här säsongen. Men när utdelningen bara blev ett riktigt snyggt hockeymål av #23 Adam Byström Johansson på den geniala passningen från #40 Markus Kinisjärvi hade Boden ändå ”slagläge” inför den andra perioden – och som de slog!

Fotograf: FlyWoodStudio

Innan matchen varv över hade Boden vänt 1-0 till 1-4 (1-0, 0-2, 0-2) genom att med smart spel och högre insats fått HHC precis dit de ville och när sedan hemmalaget öppnade vägen med ett par riktiga försvarshaverier kunde norrbottningarna åka hem med tre viktiga poäng och fortsatt toppkänning trots det knappa nederlaget mot Östersund på lördagen.

HHC fick nu lämna över serieledningen till Borlänge som tog sex poäng i helgen med segrar mot Piteå och Teg och som nu blir HHC:s nästa hemmamotståndare på fredag…

HHC:s nytillskott på målvaktssidan, #30 Oliver Tornererfelt, fick inte någon kul debut, men behöver verkligen inte skämmas för sin insats där åtminstone tre av baklängesmålen var av det omöjliga slage

t när försvarsinsatsen gav fritt fram för Boden-avslutningar från nära håll och utan uppvaktning.

– Vi måste lära oss att man inte alltid kan vinna matcher med fart och passningsspel. Ibland måste man kunna slå om till ett annat spel. Det klarade vi inte nu. Men Boden är ett bra lag och de spelade smart i dag, konstaterade Per Ljusteräng sedan HHC lämnat ifrån sig allt initiativ i andra perioden och sedan inte kunde förändra matchbilden en gång till.

Som matchen nu utvecklade sig kan man nästan säga att Boden avgjorde den genom att komma undan med bara ett baklängesmål i första perioden. Det kunde ha varit mycket värre.

När sedan Boden-spelarna ändrade matchbilden genom att ta sig närmare i markeringarna och jobba hårdare i närkamperna vann de dessutom under långa sekvenser nästan alla så kallade ”lösa” puckar. HHC kom inte loss med sitt spel och hittade inte ytorna som de skapade i första perioden.

Det blev till och med så att hemmalaget emellanåt blev riktigt hårt tillbakatryck och inte hittade något vapen mot Bodens energispel.

HHC vare helt enkelt aldrig riktigt nära att ta poäng den här gången. Det såg väl ändå inte alls omöjligt ut inför den tredje perioden med bara 1-2 i underläge, men när Boden sedan gjorde två mål inom loppet av 21 (!) sekunder (5.06 och 5.27) var matchen över redan innan sex minuter hade spelats av slutperioden.

Eftersom Boden hade avslutat också den andra perioden med två snabba mål (17.53 och 18.38) fram till 1-2 så gjorde Boden alla sina fyra mål fram till 1-4 inom 7 minuter och 34 sekunders spel i en del av matchen där hemmalaget verkligen tappade fattningen och fick betala dyrt för det.

För HHC handlar det nu om ett läge av serien där onsdagens bortamatch mot Vallentuna blir ytterst betydelsefull för att inte hamna under ytterligare tryck inför hemmamötet med Borlänge två dagar senare.

Målen: 1-0 (3.25) Adam Byström Johansson (10:e målet i AllEttan), ass. Kinisjärvi, 1-1 (37.53) Sebastian Huczkowski, 1-2 (38.38) Jesper Ylivainio, 1-3 (45.06) Oliver Schack Blomstedt, 1-4 (45.27) Alexander Wallin.