Inför Väsby vs Östersunds IK

Onsdag kväll väntar det sista laget i Allettan Norra som Väsby än så länge inte mött. Östersunds IK kommer då på besök till Vilundaparkens Ishall och det är ett ÖIK som efter en liten motig period nu kommer fyllda med självförtroende efter tre raka segrar.

Det som framförallt utmärkt jämtarna hitintills är ett ramstarkt försvarsspel. Laget är föredömliga på att täta sitt lag och därtill har de en målvaktsduo som båda två imponerat under hela säsongen. Under deras tre senaste segermatcher så har laget endast släppt in två mål så nog blir detta allt något för Vilda Väsby att bita tag i under onsdagskvällen.

Men trots att laget är ramstarkt försvarsmässigt så finns det ändå gott om offensiva krafter i lagbygget. Laget fyllde inför Allettan på med väldigt meriterad kanadensare vid namn Justin MacDonald som imponerat så här långt med nio inspelade poäng på sju spelade matcher.  I toppen av den interna poängligan är det annars idel kända namn där tvillingarna Pontus och Linus Wernersson Libäck i sedvanlig anda sprutat in poäng. Jag har inför mötet tagit just några ord med den sevärda Linus vars tankar inför onsdagsmötet låter enligt följande.

Hej Linus! Vilken vecka ni har haft. Tre matcher och nio poäng. Har det lossnat för er nu tror du?

– Tjena Krister! Ja det har vart en riktigt bra vecka! Vi har slipat på lite detaljer och hittat rätt i vårt spela.

Det känns som att det framförallt är er starka defensiv som tagit er till segrarna för två insläppta mål på tre matcher säger ju en hel del. Är just defensiven er starkaste lagdel som du ser på det?

– Ja, vi har bjudit på lite för mycket i de tidigare matcherna så har tighta till det över hela plan! Ja spelar vi som vi ska så vet vi att vi är starka där!

Hur skulle du annars vilja summera er helg och skiljde sig era insatser åt något mot Boden respektive Kiruna?

– Mot Boden så var första perioden lite slarvig men sen tycker jag att vi växte in i den matchen och började hitta rätt så i matchen mot Kiruna spann vi vidare på det spelet från start.

Du och din bror Pontus är ju oftast inblandad i mycket grannlåt framåt. Känner du att det är ni som ska leda offensiven?

– Vi har många som kan kliva fram men vi ska absolut bidra med offensiven!

Annars har det varit en del snack om ÖIK:s trubbighet under framförallt perioden då ni föll i fyra raka matcher. Hur jobbade ni inom gruppen för att vända den trenden som ni nu verkar ha gjort?

– Gör vi klart jobbet hemåt först så kommer det lägen framåt det var för mycket byta chanshockey och dåligt tålamod. Vi har egentligen bara skruvat på små detaljer för vi vet att vi är svåra att slå om vi spelar som vi ska.

Väsby Hockey väntar er nu på onsdag i Upplands Väsby. Vad tror du om den matchen?

– Det kommer bli en bra match med mycket fart, det är två bra lag!

Vi möttes ju i två stenhårda matcher under fjolårets spel i Allettan. Vad kommer du ihåg från de matcherna och vad förknippar du Väsby Hockey med?

– Det var två riktigt jämna matcher, där vi vann en varsin. Jag förknippar Väsby med hårt jobbande lag med bra fart och som också vill äga mycket puck.

Vilka i ditt gäng tycker du lyst på sistone som du tycker att vi på läktarna ska kika in lite extra?

– Målvaktssidan har varit trygg, Simon Lövgren med sitt smarta spel och Petter Runesson med sitt skott. De får jag säga har lyst men jag hade kunnat nämna flera men det får bli dem.

Slutligen Linus, vad blir viktigast för att fokusera på i spelet på onsdag och vad fäller avgörandet?

– Vi ska fortsätta med samma spel det är där fokuset ligger! Jag tror det lag som förvaltar sina lägen bäst vinner!

// # 27 Linus Wernersson Libäck – Östersunds IK

En i Väsby som kan Östersunds IK lite mer än övriga i Väsby är vår luriga forward Johannes Nilsson. Han representerade nämligen ÖIK för drygt två säsonger sedan och jag har givetvis valt att ställa några frågor till honom inför toppmatchen.

Hej Johannes! Det blev en härlig revansch för oss i söndags när vi slog tillbaka Vallentuna med hela 7-3. Vad är dina reflektioner över matchen?

– Tja! Jag tycker vi börjar ganska dåligt och ger Vallentuna lite för mycket puck i första. Sedan tar vi tag i det i andra och börjar spela vårat spel lite mer. Och då vet vi att utdelningen kommer, vilket det gjorde.

Ändå inledde vi rätt svagt och det kändes som att Vallentuna inledningsvis hade fått matchen precis dit de ville. Vad var det som förändrade matchbilden som du såg på det?

– Det var lite som jag var inne på, att vi hittade tillbaka till vårat spel och då finns det inte många lag som kan stoppa oss, om något.

För din del kändes ju matchen väldigt produktiv där du var inblandad i mycket framåt. Hur känns det i kroppen efter din olyckliga skada för några matcher sedan och känns det bra i huvudet?

– Kroppen har väl inte känts 100 % efter skadan då jag bara åt flytande och käkade morfin i en vecka så det tar ju på kroppen. Så det är väl inte så konstigt att den riktiga orken och så inte varit riktigt där. Men mot Hudik tyckte jag det var ett steg i rätt riktning och likaså ännu ett steg mot Vallentuna! Så det känns som man börjar komma igång igen nu så det är grymt skönt.

Med tanke på den gryende formen känns det väl skönt att möta ditt forna ÖIK på onsdag eller vad säger du?

– Absolut!

Vad är annars dina tankar inför det mötet?

– Det är alltid lika kul att möta lag man spelat i förut och när man känner många gubbar, så jag är supertaggad!

ÖIK har ju en väldigt solid defensiv där de är förnämliga på att stänga igen mittzon. Hur ska vi på bästa möjliga sätt försöka dyrka upp det?

– Absolut, de har en bra defensiv men spelar vi som vi brukar med bra fart på skridskorna så kommer vi lösa det bra.

Vår härliga start av Allettan gör att vi är med i toppen och har faktiskt t o m häng på förstaplatsen. Varför kommer vi att hänga med där uppe och hur motiverar ni er i gruppen inför varje match?

– För att vi är ett så pass skickligt och bra lag så vi ska vara där uppe i toppen, enligt mig så tror jag att de är de andra lagen som kommer få försöka hänga med snart!

Slutligen Johannes, vilka nycklar kommer ni att trycka på inför ÖIK mötet och vad fäller avgörandet tror du?

– Gamla klyschorna! Hårt jobb, vinna kamperna framför mål och stabilt försvarsspel.

// # 95 Johannes Nilsson

Gällande matcherna i Vilundaparkens Ishall så är det kontantfri entré som gäller.

Biljettpriser: Vuxna 110 kr, pensionärer 70 kr, barn och ungdomar mellan 7 och 16 år 70 kr. Barn under 7 år samt ungdoms- och juniorspelare i Väsby Hockeys teamkläder har gratis inträde. Väsbys säsongskort gäller också givetvis som inträdesbiljett i Allettan (ej playoff & kvalspel).

Det går även att förköpa biljetter via hemsida. Det är ett förköpssystem där man kan köpa biljetten direkt via Köp biljett här bekräftelse kommer då till er via mejl och denna gäller mot uppvisande vid entrén som er biljett.

I entrén till ishallen väljer ni entré swish/förköpsbiljetter (dörren längst till höger från utsidan) för en smidig inpassering som möjligt.

Säsongen 19/20 kommer samtliga matcher att sändas via nätet. Om du inte kan vara på plats så ser ni länken till matcherna här nedan.

https://live.hockeyettan.se/vasbyhockey/livesandningar

 

Varmt välkomna till hockeyfesten!!

 

// Krister Holmgren