Kaptenens hattrick sänkte Sollentuna

Strömsbro är tillbaka på vinnarspåret igen efter en vinst med 2-5 borta mot Sollentuna ikväll. Stor matchvinnare blev kaptenen Viktor Ehn som stod för ett hattrick.

Inledningsvis blev Strömsbro tillbakatrycka och hade svårt att ta sig in i offensiv zon. När man sedan åkte på en holding såg det ut som att Sollentuna skulle få spela i numerärt överläge i två minuter men istället blev det spel fyra mot fyra då hemmalaget var sena med att ställa upp för tekning. Efter det spelade bortalaget upp sig och kunde ta ledningen med 0-1 genom Viktor Ehn som stod perfekt placerad på målvaktens vänstra sida. Kort därefter ökade Rallarbo på till 0-2 genom Joakim Axman. Med tre sekunder kvar av perioden åkte hemmalaget ut för en late hit och Strömsbro fick inleda den andra perioden i numerärt överläge, och man fick chansen i fem mot tre när Sollentuna utvisades för en goaltender interference. Trots en gyllene chans att utöka ledningen var det Sollentuna som reducerade till 1-2. Men det var inget som påverkade gästerna nämnvärt. Man hade chans på fler mål när man fick ett friläge efter ungefär åtta minuter men målvakten räddade. Pucken satt till slut när Viktor Ehn gjorde sitt andra mål för kvällen och han fullbordade sitt hattrick när Sollentuna slarvade med sina byten. Trots en ledning med 1-4 var man inte nöjda där. Strömsbro kom på ännu ett friläge och den här gången satt pucken. Krister Sundlöf fixade 1-5 på tavlan med ungefär 7 minuter kvar av perioden. Hemmalaget fick matchstraff för en checking to the head men kunde spela sig ur det numerära underläget.
Den tredje och sista perioden blev mest en transportsträcka fram till segern. Trots att Sollentuna reducerade till 2-5 i mitten av perioden så såg det aldrig ut att bli riktigt farligt. Strömsbro höll undan och kunde ta sin första trepoängare sedan Segeltorp hemma den 19 januari och man hakar på Wings i toppen av tabellen.

Sollentuna HC – Strömsbro HC 2-5 (0-2, 1-3, 1-0)
Skott: 28-27 (11-6, 5-13, 12-8)
Utv: 33-6 (4-2, 27-0, 2-4)