Östersunds IK – Inför Väsby borta

Ännu en onsdag där ÖIK:s representationslag tar bussen ner söderöver för liten roadtrip ner till Stockholm och Lindesberg. I kvällens match väntar ”Vilda Väsby”.

Laget tränas av Viktor Tuurala som är inne på sin fjärde säsong som tränare för Väsbys a-lag. Till den här säsongen har man förstärkt laget med bland annat Jonathan Rodensjö från Västervik/Kristianstad och Robin Karlsson från Norska Get-Ligalaget Sparta Sarpsborg. Lubomir Fetkovic med landslagsmeriter för Slovakien inledde säsongen i Slovakiska högstaligalaget HK Nitra men gjorde en bejublad återkomst till laget i november där han så här långt mäktat med 15 poäng på 18 matcher. Den stora positiva överraskningen hos motståndarna har varit målvakten och nyförvärvet från Trångsund, Edvin Olofsson som varit en enorm trygghet för laget. Han står för närvarande för den bästa räddningsprocenten i hela Hockeyettan (94,4% på 18 matcher) och precis före våran egna Robin Christoffersson som står noterad för 94,0 i räddningsprocent under sina 15 matcher.

Väsby spelade så sent som i söndags ett hett derby mot Vallentuna på bortaplan. Väsby gick segrande ur den kampen med hela 7-3 och placerar sig för närvarande på tredje plats i tabellen med en match mindre spelad än sina toppkollegor.

Håll ögonen på:

Johannes Nilsson – spelgeni som är fostrad i Brynäs juniorverksamhet. Säsongen 17/18 spelade han med Östersund. Johannes är en extremt smart spelare som öst in poäng. 33 poäng hittills fördelat på 6 mål och 27 assist.

Poängtoppen Väsby

  1. Elliot Lorraine 31 GP 16 mål 21 assist
  2. Christoffer Gozzi 31 GP 13 mål 21 assist
  3. Johannes Nilsson 28 GP 6 mål 21 assist

Tabellen Allettan Norra

Läget i ÖIK inför matchen:

Hela truppen är skadefri och man reser ner till Stockholm och Lindesberg med 14 forwards och 7 backar. Där den enda spelaren som inte är tillgänglig är forwarden Anton Grenholm som fortsatt står över bortaresorna då han och familjen väntar tillökning vilken dag som helst.

Noterbart är att Alfons Malmström gör comeback efter några matchers frånvaro.

Poängtoppen ÖIK

  1. Pontus Wernersson Libäck 27 GP 12 mål 13 assist
  2. Linus Wernersson Libäck 26 GP 11 mål 11 assist
  3. Tony Söderman 27 GP 10 mål 5 assist

 

Östersund ställer upp med följande laguppställning:

Målvakter:

Carl Hjälm – Robin Christoffersson

Backar:

August Hansson, Erik Näslund, Niklas Nilsson, Ludvig Carlsson, Petter Runesson, David Westlund, Alfons Malmström

Forwards:

Erik Rainersson, Ludvig Tallqvist, Daniel Magnusson, Pontus Wernersson Libäck, Linus Wernersson Libäck, Tony Söderman, Justin MacDonald, Elias Bjuhr, Axel Olsson, Jesper Schiöler, Simon Lövgren, Marcus Fornell, Marwin Ingmarsson, Emil Pettersson

Nedsläpp 19.00 i Vilundahallen, Väsby

Klicka här för att komma till webbsändningen av kvällens match

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK