Tabellettan nästa för Lindlöven: ”Vi ska vara jobbiga”

Borlänge borta – och dags för revansch. Så går tankarna i Lindlövenlägret när laget rullar till Dalarna på onsdagen. Jonas Dufåker ger inför toppmötet sin syn på helgens två vinster, receptet till framgången och mötet med tabellettan.

Lindlöven har vind i seglen. Laget kan se tillbaka på en kontrollerad seger över Teg i lördags och ett slutminutsdrama med vinst mot Piteå i söndags. Det resulterade i dubbla segrar och maximala sex poäng hemma i Lindehov, en till synes perfekt helg.

– Ja, poängmässigt var den i alla fall helt perfekt. Det var mycket som var bra i spelet också, inleder Lindlövens tränare Jonas Dufåker.

– Det som vi gör bra är att vi får ner farten på motståndarna. Framförallt är Teg ett lag som vill spela med fart. Den får vi ner, både på dem och på Piteå och det är jag mest nöjd över. Det betyder att vi gör mycket rätt i det höga försvaret när motståndarna har pucken i sin egen zon, analyserar Dufåker.

Tränaren känner däremot visst smolk i bägaren över de många insläppta målen, sju totalt. Mot Teg agerade Alexander Kovalonok segerorganisatör med två mål och fyra assist och forwarden var inblandad i allt i 6-3-vinsten. När Piteå brottades ner hette hjälten istället Anton Björkman, som med två mål i slutminuterna vände 3-4 till seger 5-4.

Spelarna har bestämt sig: ”Dags att vinna mot Borlänge”

Den vändningen kan visa sig viktig för Lindlöven, inte minst då den var ännu ett bevis på lagets starka moral. Formen är överlag god hos Löven, som vunnit tre av sina fyra senaste matcher. Ännu starkare har kvällens motstånd Borlänge gått. Fem raka vinster har det blivit för Dalalaget, som dessutom har ett övertag på Lindlöven via segrar med 2-1 och 5-3 i höstas.

– Grabbarna pratade om det tidigare igår på träningen att nu är det verkligen dags att vinna mot Borlänge. Vi har haft två tighta matcher mot dem, där de dragit det längsta strået. Nu ska vi åka upp och vara jobbiga att möta, förklarar Jonas Dufåker.

Helgens vinster har gett Lindlöven en rejäl skjuts poängmässigt och laget är med i toppstriden. Den består av sex lag, som skapat sig en lucka ner till de övriga fyra. För Lövens del skiljer nu hela tolv poäng ner till playoffstrecket, samtidigt som Borlänge och förstaplatsen ”bara” är sex poäng upp.

– Vi har spelat jämnt med alla motståndare och vet att vi kan vinna över samtliga. Sen vet vi också att det är väldigt bra motstånd i serien, vi tar ingenting för givet, konstaterar Dufåker som inte vill drömma sig iväg.

– Det är inte så att vi talar tabellplaceringar. Vi tar match för match och går in för att göra allt för att vinna varje gång. Sen får vi se om åtta omgångar var vi hamnar.

Matchen:
Borlänge-Lindlöven
19:00 Borlänge Ishall, Borlänge

Formen:
Borlänge – V, V, V, V, V
Lindlöven – V, V, F, V, F

Truppen:
Exakt samma som senast, vilket betyder sex backar och 13 forwards. På skadelistan finns Filip Bergmark, Felix Scharnke och Max Lalander som samtliga spelat färdigt för säsongen.

Text: Hannes Feldin