Enköpings poängkung förlänger: ”Stolta att få ha honom”

ESK Hockeys allra bästa poängplockare hittills den här säsongen är klar för ytterligare två säsonger i den grönsvarta dressen!

Det handlar om poängstarka forwarden Ludvig Wallin som på onsdagskvällen skrev under ett nytt tvåårskontrakt med ESK. Han blir alltså kvar över säsongen 22/23 – minst!

”Ludde” kom till ESK på lån från allsvenska Almtuna för två säsonger sedan och blev sedan kvar. Med sin riviga spelstil har 20-åringen blivit en stor publikfavorit i Bahcohallen och med den

”krigarinställning” han allt som oftast visar på isen kännetecknar han en stor del av det som ESK som förening vill förmedla.

Att han också är lagets poängstarkaste spelare i skrivande stund. Hittills har det blivit 26 poäng på 30 matcher den är säsongen och man förstår hans utveckling när man noterar blott 7 poäng på 23 matcher ifjol.

– Även om Ludde tagit stora steg i sin utveckling på tre säsonger här hos oss så ser vi en stor potential i honom framöver. Han är en puckskicklig spelare med hög intensitet och vi är stolta att få ha honom minst 5 säsonger i ESK-dressen, säger sportchefen Christian Nordenberg.

ESK vill samtidigt meddela att backen William Svärd begärt att få säga upp sitt kontrakt med ESK och han lämnar därmed laget med omedelbar verkan.

 

Ludvig Wallin gör mål mot Sollentuna. Foto: Kent Lundqvist, Lokalsport.nu