Hetaste spelarna i kryddat toppmöte

Det är bara att titta på tabellen för att inse betydelsen av fredagskvällens hockeyfest i Glysishallen. Det enda vi vet på förhand är att ett av lagen kommer att lämna isen som serieledare i norra AllEttan.

Just nu är det Borlänge som sitter i förarsätet med sina 27 poäng. HHC har 25 poäng och måste vinna matchen under ordinarie tid för att ta sig förbi.
Räkna med att det kommer att bli ett riktigt poängdrama innan vi kan fastställa vilka lag som så småningom kommer att ta de tre viktiga topplaceringarna i AllEttan. Just nu är det också Väsby och Boden som är inblandade i toppstriden, men även Östersund har både tabelläge och kunnande för att utmana.

Men fredagsmatchen i Glysishallen har också andra ingredienser som kryddar anrättningen. Eller vad sägs om att det också blir en match i matchen mellan seriens två vassaste målskyttar så här långt. Just nu toppar Adam Byström Johansson skytteligan med 13 mål. Borlänges Markus Persson har gjort 12 och Jesper Wiberg 11. I poängligan är det tvärtom med Markus som etta på 22 poäng och Adam tvåa på 20.

Till råga på allt är det flera av spelarna som både tidigare och även så sent som förra säsongen spelade i motståndarlaget och som nu ställs mot många av sina tidigare lagkamrater.

HHC:s Adam Byström Johansson och Joel Källström Englund spelade förra säsongen i Borlänge. Och där finns nu Patrik Elfsberg och Lucas Byhlin – som förra säsongen spelade i HHC.

Dessutom har Borlänge också de tidigare HHC:arna Markus Persson och Jonas Halvarsson i sin trupp.

När det gäller Markus Persson så är det många som anser att han är på topp tre-listan av de spelare som gjort störst avtryck i Hudik-klubben – även om det bara blev en säsong. Men vilken säsong!

Det var 2011-2012 som Markus Persson gjorde 65 poäng på 38 matcher i HHC-tröjan. Den här säsongen har Markus så här långt i grundserien och AllEttan noterats för 59 poäng på 27 matcher. Det finns många som anser att Markus Persson, åtminstone för några år sedan, borde ha haft en stark ställning även på SHL-nivå.

För HHC handlar det just nu inte bara om jakten på viktiga poäng utan också om hur man ska hantera skadesituationen. På målvaktssidan har Oliver Tornerefelt tagits in för att täcka upp för Magnus Åkerlund. Nu är också Algot Landin borta med en förmodad båtbensskada och dessutom fick Simon Löf tidigt lämna isen i matchen mot Vallentuna efter att ha träffats av ett skott på ena handen.

Om Simon blir borta en tid, eller i värsta fall hela säsongen, skulle det givetvis avsevärt påverka HHC:s möjligheter att gå riktigt långt även det här spelåret.
Det är bara att hålla tummarna och hoppas att det bara var en tillfällig smärta som tog Simon Löf ur matchen senast. När det här skrevs fanns ännu inget officiellt besked om hans skadestatus.

På fredag kväll fyller vi Glysishallen. Det vore väl märkligt om det inte skulle bli en bit över 1000 åskådare den här gången.

När annars?

Skribent: Lars Gösta Larsson