Åter serieledning efter skön målfest av Hudik.

Borlänge kom till Glysishallen som serieledare i norra AllEttan, men efter en målfest där HHC fick allt att lossna i den tredje perioden hade hemmalaget vänt på steken i tabellen och tagit tillbaka positionen som topplag.

Fotograf: Roger M Persson

7-3 (0-0, 2-1, 5-2) slutade matchen inför en jublande hemmapublik som inte kunde ta någonting för givet förrän det återstod mindre än fem minuter. Och det var verkligen en match ända in i slutskedet även om siffrorna kanske antyder något annat.

Det var visserligen genom hela matchen HHC som målmässigt satt i förarsätet, men när Borlänge i ett powerplay reducerade hemmalagets 4-1-ledning till 4-2 efter 12.43 i tredje perioden hade gästerna skaffat sig ett läge som såg lite hotande ut.

Men när HHC i två viljestarka kontringar tryckte in först 5-2 av #61 Alexander Pettersson och sedan också 6-2 i tom kasse av matchens bästa spelare #33 Emil Lindblom var vägen jämnad.

Att det sedan också kom ytterligare ett mål från varje lag i ett lite irriterat och småstökigt slut förstörde verkligen inte festen för hemmapubliken.

Att Emil Lindblom sedan också fick både priset som matchens bäste spelare, och dessutom utsågs som ”matchens kämpe” av supportergruppen ”De röda väktarna” kändes verkligen välförtjänt. Emil gjorde nu sin bästa insats i den röda HHC-tröjan och visade också vägen till segern med två viljestarka mål. Två nya mål – matchens första och sista – blev det också för #29 Jesper Wiberg som nu är uppe i 13 mål i AllEttan.

– I den första perioden märkte man att det inte direkt lyste av glöd i ögonen hos våra spelare. Vi har haft ett tufft spelprogram en tid och det är klart att många är slitna nu. Men i takt med målen bygger vi energi och sista delen av matchen var vi riktigt bra, tyckte HHC-tränaren Per Ljusteräng.

– Som tränare önskar man förstås att laget ska vara bra hela tiden, men det är inte så lätt när spelprogrammet är så här tufft. Vi både vill vara, och andra tycker att vi ska vara, i toppen av tabellen, men det har varit tajt en tid nu och det märks också, menade Per Ljusteräng som självklart var glad över segern och målen, men som också kunde peka på saker som kan bli bättre.

– Oavsett hur vi vinner så ser vi tränare saker som kan förbättras, menade också Magnus Nilsson.

Att HHC haft ett jobbigt program kan väl understrykas av att laget faktiskt spelat sju matcher på 17 dagar mot t.ex fem matcher under samma tid för Borlänge. Allt beroende på att AllEttan inte spelas med jämna och samtidiga omgångar eftersom man försöker reducera reslängderna med dubbla bortamatcher över en helg.

Det som gav hemmalaget den energi som behövdes även i trötta kroppar var att spelet i powerplay nu gav två nya fina mål där tålamodet att vänta på rätta läget gav utdelning och att boxplay-spelet bara gav ett mål bakåt. Dessutom blev förstås matchens två första mål fram till 2-0 för HHC riktigt vägledande.

Målen:

2:a perioden: 1-0 (26.09) Jesper Wiberg (Lindblom-Hellgren), 2-0 powerplay (34.05) Markus Kinisjärvi (Flood-Löf), 2-1 (38.26) Jacob Thor.

3:e perioden: 3-1 powerplay (42.43) Henrik Marklund (Byström-Flood), 4-1 (47.14) Emil Lindblom (Löf), 4-2 powerplay (52.43) Matej Galbavy, 5-2 (55.32) Alexander Pettersson (utan ass), 6-2 (57.21) Emil Lindblom (Wiberg), 6-3 (58.17) Rikky Hanspers, 7-3 (59.07) Jesper Wiberg (Lindblom-Enock).

Skribent: Lars Gösta Larsson