Vilda Väsby kommer till Lombia

På nytt väntar långväga besök till Lombia ishall.

Klassiska ”Vilda Väsby” tar bussen upp till Kiruna.

– Vi ska spela respektlöst. Våga utmana och jobba jävligt hårt, säger KIF-tränaren Robert Lahti.

 

Mer om den spännande matchen lite senare i texten.

Vi börjar dock med nyheten att Calle Källström har opererats för sin knäskada. I november tvingades han utgå på grund av skadan som har gäckat honom sedan dess.

Det visade sig att en benvit var lös inne i knäet.

Under veckan opererades KIF-kaptenen i Gällivare. Han berättar:

– De gjorde tre hål i knäet och plockade ut biten och en del små stickor som hade lossnat från knäskålen.

Calle Källström sövdes ner under operationen och efteråt kunde han konstatera att benbiten som skvalpat inne i knät var över en centimeter lång.

Ibland kunde han vara i princip smärtfri, ibland var smärtan så hög att den stoppade honom från spel. Allt beroende på var i knät benbiten befann sig.

– Eftersom den var så stor så förstår man ju nu varför man har haft så ont. Det är riktigt skönt att operationen blev av och att allt gick enligt planen, säger Calle Källström.

Forwarden kommer att missa helgens matcher mot Väsby på lördag och Vallentuna på söndag. Men han siktar på att vara tillbaka i spel redan till nästa vecka då det väntar bortamatcher mot Borlänge och Lindlöven.

– Läkaren sa att jag kan spela när jag är smärtfri och svullnaden har gått ner. Det handlar inte om någon rehabtid utan snarare ska såren läka innan man kan spela igen. Annars riskerar man att åka på en inflammation.

Så summa summarum: Negativt är att Calle Källström missar helgen matcher. Positivt är att operationen är gjord, gick bra och att han snart kan vara tillbaka.

Övriga lagnyheter: David Krekula saknas fortfarande på grund av skada. Även Olle Hellström tvingas tacka nej till matchen efter den smäll han fick senast mot Teg.

KIF kommer att plocka in Kristian Eriksson och Rasmus Similä i matchtruppen.

För ett par veckor sedan möttes lagen i Vilundahallen där Väsby vann en tajt match med 3-2. Kiruna var ett ribbskott från Martin Söderberg ifrån att kvittera i slutsekunderna.

Nu möts alltså laget i Kiruna.

– Det är kul för publiken att få se ett så här bra lag i Lombia. Väsby är puckskickliga, kvicka och samspelta. Jag tycker att de tillsammans med Borlänge och Hudiksvall är bäst i serien, säger Robert Lahti.

Tidigare i veckan kunde vi läsa om Jesper Kemi som sett fram emot resan upp till sin gamla hemstad för att spela mot sin gamla klubb.

Under fredagen gick Väsby ut med informationen att Kemi inte följer med till Kiruna på grund av sin skada.

Däremot kommer en annan Kirunabekanting till spel, nämligen Leonard Forselius.

Så här säger han till Väsbys hemsida om känslan att komma tillbaka till Lombia.

Det ska bli kul att komma tillbaka till Kiruna, jag hade en bra tid där och har många bra minnen därifrån så jag ser fram emot det.

Centern varnar för hur svårt motståndarna brukar ha i Lombia ishall.

Ja det är tufft, Man har åkt buss i många timmar och dom startar matcherna i högt tempo så det gäller att vara med från början, säger han till Väsbys site på Hockeyettan.se

Apropå just bussresor. Väsby tog bussen i fredags från norra Stockholm. Man spenderade natten i Luleå och bussar vidare till fina Kiruna under matchdagen.

Den ambitiösa hemsidan tog även ett snack med vår egen Simon Thyni inför matchen.

– Självklart måste vi börja få med oss mer poäng för att ta oss till en playoffplats. Jag tror att det kommer vara en kamp om dom sista platserna ända in i den sista omgången, vi har allt att vinna och jag är övertygad om att poängen kommer att komma, säger KIF-centern om sitt lags utgångsläge inför matchen i dag, säger han.

 

Mattias Heikki