Borås föll mot Dalen: ”Känns väldigt surt”

Fotograf: Anders Gustafsson

Matchen mellan BHC och Dalen som spelades hemma igår, slutade i förlust. BHC som tog ledningen i den andra perioden, kunde istället gå ur i pausvila med 1-4 på tavlan efter att Dalen kunde trycka på rejält och få mål på sina chanser. I tredje perioden försökte boråsarna komma tillbaka och kunde reducera till 2-4, men Dalen kunde också utöka sin ledning och matchen slutade tillsist 3-5.

– Vi spelar bra och utmanar och skapar vassa lägen och tar tillslut ledningen i boxplay. Vi håller upp spelet bra, men då Martin trippas i ett läge på väg in mot kassen så är det då ingen utvisning.. Istället vänder Dalen och dessutom gör mål på den situationen vilket känns väldigt surt. Efter målet tapper vi spelet under 7-8 minuter och är håglösa och tappar matchen helt, vi börja jaga men lyckas inte komma i kapp. Men en stor eloge till killarna att fortsätta kämpa hela matchen igenom, säger tränarna efter mötet mot Dalen.

Matchfakta Borås – Dalen

Slutresultat: 3-5 (0-0, 1-4, 2-1)
Skott på mål: 34-29
Utvisningsminuter Borås: 4 x 2 min
Utvisningsminuter Dalen: 6 x 2 min
Domare: Johan Wedin
Publiksiffra: 409

Målskyttar och assister:

Första perioden:
Inga mål den första perioden.

Andra perioden:
00:46 BP 1-0 Niclas Svedberg (Oscar Ribbnäs, Martin Karlsson)

Tredje perioden:
03:57 PP 2-4 Oscar Ribbnäs (Mark Corbett, Ludvig Jansson)
13:41 PP 3-5 Ludvig Jansson (utan assist)

Nu väntas det två bortamatcher i följd. Först nu på fredag den 7 februari kl. 19:00 borta mot Kalmar HC och sedan tredje och sista mötet mot HC Dalen, söndagen den 9 februari kl. 16:00. Nästa hemmamatch spelas onsdagen den 12 februari kl. 19:00 mot Mörrum. Varmt välkomna då!