Dufåker inför Väsby borta: ”Det blir nyckeln”

Matchdag med bortaresa till Väsby väntar Lindlöven. Laget sätter ikväll punkt för sitt speluppehåll och kommer stärkta efter helgens vila. Nyförvärvet Markus Magnusson debuterar, en formstark tabelletta står för motståndet och Jonas Dufåker ger sin syn på utmaningen.

– Känslan är bra! Det var riktigt skönt med helt ledigt både lördag och söndag. Jag tycker att jag såg en helt annan blick på spelarna när vi träffades igen, berättar tränaren.

– Många har passat på att åkt hem och gjort andra saker än spela hockey. Det märks verkligen att det här breaket var välbehövligt.

Senast som Lindlöven spelade match var i fredags. Då blev det förlust hemma mot Östersund via siffrorna 2-4, en match där energinivån var låg enligt många. Nu har spelargruppen fått spendera två dagar med vila och två med träning inför kvällens fight.

Dessutom har klubben gjort klart med ett nyförvärv, det i form av Markus Magnusson. Den 23-åriga försvaren är tillbaka i Lindlöven efter en och en halv säsong på vift och stärker upp en tidigare skadeskjuten backsidan.

– Markus känner fyra-fem spelare sen han var här sist och har kommit in jättebra i gruppen. Det är en jättebra värvning för oss, som varit en back kort egentligen hela säsongen, kommenterar Dufåker.

Lyfter fram nyförvärvet: ”Han är stark i mittzonen”

Debuten för Markus Magnusson sker redan ikväll, då Väsby väntar på bortais. Lindlövens nya tillskott har haft chansen att träna med laget under inledningen av veckan och ledarstaben vet vilken typ av spelare som man fått in i truppen.

– Han har en väldigt bra skridskoåkning och är hård i kroppen. Vi har mött honom två gånger i höstas med Nyköping, där har jag sett hans fina skridskoåkning. Det såg jag också på träningen igår, han är väldigt stark i mittzonen och sätter press på puckföraren, förklarar Jonas Dufåker.

Tabelläget är med sex matcher kvar att spela lovande för Lindlöven, som är sexa med nio poängs marginal ner till playoffstrecket. Allra längst upp i topp återfinns Väsby, som gått urstarkt på slutet. Stockholmslaget har en segerrad som är uppe i fem raka matcher.

– Väsby är väldigt skickliga när de får upp farten. Så det gäller att vi är samlade redan högt uppe i banan och sänker deras fart med pucken. Tillåter vi dem att börja åka och vi själva blir ihåliga blir det jobbigt, förklarar Dufåker som tog poäng av motståndet för en knapp månad sedan, 4-5 efter straffar;

– Jag tycker att vi gjorde en väldigt bra match mot dem hemma, där vi verkligen fick ner farten. Det kommer att bli nyckeln även ikväll.

Matchen:
Väsby-Lindlöven
19:00 Vilundaparkens Ishall, Väsby

Formen:
Väsby – V, V, V, V, V
Lindlöven – F, F, V, V, F

Truppen:
Lindlöven rullar till match med en trupp bestående av två målvakter, sju backar och tolv forwards. Den enda som fallit ifrån sedan senast är Jesper Arvidsson, som stannar hemma för att få speltid med Guldsmedshytte SK ikväll. Samtidigt kliver Markus Magnusson in och debuterar på backsidan.

Text: Hannes Feldin