BHF besegrade Vallentuna på bortais

Under onsdagen åkte Borlänge Hockey till Stockholm för att ta sig an Vallentuna. Efter förlusten senast mot Hudiksvall var det ett revanschsugen BHF som omgående tog tag i matchen inför 40 tillresta BHF fans.

Efter 13.32 så kom matchens första mål då Markus Persson satte sitt 13e mål såhär långt in i AllEttan.

Innan perioden var över hann BHF först med att träffa stolpen och sedan göra 0-2. Ludvig Östman tog ett skott från blålinjen som Markus Persson kunde styra in med 18.22 på klockan.

Den andra perioden var kanske både Vallentunas och Borlänges sämsta perioder såhär långt in i säsongen. Otroligt slarvigt spel från båda lagen där passningarna inte alls satt. Där chanserna missades då man tappade puck i dragningar. Flertalet offsideavblåsningar. Ja inget publikfrieri denna period som slutade mållös.

I början av den tredje akten var det ytterst nära 0-3 till gästerna men för 3e gången i matchen träffade man stolpen.

Med 11 minuter spelat in i tredje perioden åkte Daniel Nilsmats ut för en hakning. Vallentuna skapade ingenting men man lyckades ta sig in i offensiv zon 1 gång och då small det direkt helt utan förvarning när Tobias Ericsson lossade bössan från blålinjen som letade sig in bakom Alexander Johansson.

BHF blev därefter ängsliga av att kunna tappa denna match som man styrt och ställt från början utan att direkt ha hotat nämnvärt. Matej Galbavy såg sedan till att frälsa BHF när han med ett rappt skott hittade målet med hjälp av bortre stolpen 2.39 från slutet. Vallentuna klagade sig till en utvisning, tog en till strax därpå och BHF fick spela 5 mot 3. Då passade Markus Persson på att fullborda sitt hattrick när han fixade slutresultatet 1-4 med ett rappt skott vid bortre.

skott totalt 21-30 (8-12, 7-6, 6-12)

utvisningar Vallentuna 6×2 BHF 4×2

domare Emil Netz

En sämre insats av BHF men ändå starkt av att kunna åka till Vallentuna och ta hem 3 poäng. Markus Persson med sina 3 mål blev naturligtvis en bidragande orsak till segern och befäste därmed sin ledning i poängligan. ”Pajen” står nu på 15 mål och 11 assist på 13 matcher. BHF hade även resultaten med sig denna kväll då Piteå besegrade Hudiksvall med 3-2 och Lindlöven vann med 4-5 borta mot Väsby. Detta innebär att BHF tog sig förbi Hudik och upp på samma poäng som serieledande Väsby med 1 mål sämre målskillnad. 5 omgångar återstår nu och BHF ligger alltså 2a i tabellen. 6 poäng skiljer mellan ettan Väsby och 5an Östersund.

Nu till helgen väntar en ny hockeyhelg i Borlänge ishall. Först på lördagen då Boden kommer på besök. En härlig drabbning att se fram emot. Därefter på söndagen så är det Kiruna som gästar. Är man boendes i Tunabyggen och har sin senaste hyresavi så går man in gratis under matchen mot Kiruna. Båda matcherna startar 16:00 nere i Borlänge ishall.