Stark trepoängare mot Troja

Nybro Vikings tog en meriterande 4-1 seger mot ett starkt Troja/Ljungby i Liljas Arena under onsdagskvällen. Nybro avancerar därmed till fjärdeplats i den jämna Allettan Södra.

Nybro mot Troja. Ett klassikermöte på många sätt. Två anrika föreningar i en viktig match i den oerhört jämna serien där Nybro inför kvällens match låg tre poäng bakom Troja. Det syntes direkt att Nybro hittat tillbaka till det spel som lagt grunden för många segrar under säsongen, en solid defensiv och sylvassa kontringar. Matchen hinner bara bli 23 sekunder gammal när Fabian Ilestedt gör 1-0 inför 1 605 åskådare i Liljas Arena. Det är sedan Troja som genom perioden äger mest puck men hemmalaget håller dem på utsidan och 1-0 står sig efter den första perioden.

Att Troja hade mest puck och flest skott i den andra perioden var det ingen snack om men det var hemmalaget som gjorde målen. Robin Johansson och Nybros försvarsspel imponerade hela matchen och när Simon Hansson stack iväg på en kontring tidigt i den andra perioden kom viktiga 2-0 för Nybro. Bara 23 sekunder senare gjorde även Alfred Andersson 3-0 till Nybro och Troja tvingades till en timeout. Troja fortsatte att försöka hitta vägar igenom Nybros försvar men lyckades inte många gånger utan 3-0 står sig efter två spelade perioder.

I den tredje perioden väntades en rejäl anstormning från bortalaget för att snabbt få in en reducering och väcka liv i matchen igen rent resultatmässigt. Istället gör hemmalaget 4-0 genom Kalle Hult efter en styrning framför målet. Nybro spelar sedan ett fortsatt disciplinerat försvarsspel och Robin Johansson är värd att hålla nollan men Troja lyckas få in ett reduceringsmål i slutet av matchen till 4-1 som också blir slutresultatet.

För Vikings del väntar nu bortamatch mot Huddinge IK på fredag den 7 februari och sedan hemmamatch i Liljas Arena på söndag den 9 februari mot Kallinge/Ronneby IF.

Nybro Vikings–IF Troja/Ljungby 4–1 (1–0, 2–0, 1–1)

Målen: 1-0 (00.23) Fabian Ilestedt (Sebastian Borg, Fredrik Strömgren), 2-0 (26.30) Simon Hansson (Erik Lindström, Fredrik Strömgren), 3-0 (26.53) Alfred Andersson (Erik Lindström, Robin Wengdahl), 4-0 (44.29) Kalle Hult (Erik Lindström, Sebastian Borg), 4-1 (57.17) Karl Olofsson (Carl-Johan Sjögren, Felix Wermelin)

Domare: Robin Karlsson.

Skott: 19–35 (8–6, 6–18, 5–11).

Publik: 1 605.