Två poäng borta mot Huddinge

Nybro Vikings har hittat formen, under fredagskvällen tog laget sin tredje raka seger när Huddinge IK besegrades på bortais efter straffar.

Nybro Vikings är ett vinnande lag igen efter en kortare formsvacka. På de senaste tre matcherna har det blivit tre segrar. Under fredagskvällen tog Vikings en väldigt stark bortaseger mot ett svårspelat Huddinge.

Det är en jämn match över sextio minuter och i den första perioden får vi se Nybro göra 0-1 genom Kalle Hult efter ett fint förarbete av Sebastian Borg och Fabian Ilestedt. Men kort därefter kvitterar Huddinge till 1-1 som är resultatet efter den första perioden. I den andra perioden blir det powerplaylägen åt båda hållen men det är bortalaget som lyckas förvalt

a ett läge och 1-2 kommer genom en fin styrning av Erik Lindström, Viktor Bolin står för en finfin framspelning och Nybro leder inför den tredje perioden. Den avslutande perioden kontrollerar Nybro bra och det bästa läget som Huddinge skapar är när domaren dömer straffslag men Robin Johansson ser till att ledningen behålls. Kvitteringen skulle dock komma, aningen ologiskt, via en retur som kommer ut till en Huddingespelare som kan kvittera till 2-2 som är resultatet efter full tid.

I förlängningen har Nybro chansen att avgöra då man får spela powerplay i hela fyra minuter men matchen går till straffar där Simon Hansson blir den enda målskytten samtidigt som Robin i målet räddar samtliga fem straffarna från Huddinge. Nybro åker hem med två viktiga poäng i den fortsatt jämna tabellen.

Vikings reser hem direkt och redan på söndag väntar en ny match när Kallinge/Ronneby IF gästar Liljas Arena.

Huddinge IK–Nybro Vikings 2–3 efter straffar (0–1, 1–1, 1–0, 0-0, 0-1)

Målen: 0-1 (06.42) Kalle Hult (Fabian Ilestedt, Sebastian Borg), 1-1 (07.59) Björn Jonasson (Niclas Lehmann, Simon Eriksson), 1-2 (29.53) PP1 Erik Lindström (Viktor Bolin, Alex Ek), 2-2 (53.07) Björn Jonasson (Adam Hansen, Filip Norman), 2-3 GWS Simon Hansson

Domare: Emil Netz.

Skott: 28–29 (9–8, 7–11, 12–4, 0-5, 0-1).