BHF upp i serieledning efter seger hemma mot Boden

Efter segern mot Vallentuna på bortaplan i onsdags så var det denna helg dags för BHF att spela de 2 sista hemmamatcherna i AllEttan Norra då Boden och Kiruna är på besök nere i både Dalarna och Närke.

Dagens motståndare för BHF var seriefyran Boden som var revanschsugna efter att ha förlorat med 0-3 mot BHF på hemmais tidigare under serien och med nygammal tränare i båset Petter Nilsson försöka haka på toppen av tabellen då 5 poäng skiljde lagen emellan inför dagens match med 5 omgångar kvar att spela.

BHF hade inför matchen annonserat ut att man gjort klart med förre BHF backen Alexander Wadlund som fick sitt namn utropat under lineupen.

BHF fick också en pangstart då Markus Persson satte 1-0 direkt efter att Boden blivit fulltaligt, detta efter 3.57.

Minuterna senare transporterade sedan backen Jonas Halvarsson upp pucken, spelade till Jacob Thor och fortsatte fram mot mål. Halvarsson fick sedan tillbaka pucken och forcerade in 2-0 när Bodens målvakt Pavel Krajcovic inte kunde hålla tätt.

Efter målen kom Boden in allt mer i matchen och hade 2 numerära överlägen utan att överlista Alexander Johansson i BHF målet så BHF hade 2-0 att gå på efter den första perioden.

I mittakten tog matchen en annan väg. Denna gång var det istället Boden som chocköppnade. Först snappade Max Pålholm upp en retur och skickade in 2-1 redan efter 43 sekunder. Därefter kom gästerna i en spelvändning och Henri Tamminen valde att skjuta själv och Alexander Johansson hann inte få igen benskydden innan pucken var förbi. Då hade vi bara spelat 3.14 av mittakten.

Sedan kom en psykologiskt viktigt mål då dagens födelsedagsbarn Daniel Nilsmats passade Philip Norberg Aspnäs som fick ett bra skottläge. Men Philip kunde sedan direkt passa tillbaka till Nilsmats som fick öppet mål och rakade in 3-2 till hemmalaget med 13.11 på klockan.

Rutinerade backen Tommy Wargh fick sedan chansen att kvittera på straffslag men lyckades inte överlista Borlänges Alexander Johansson.

Den tredje perioden inleddes med spel 4 mot 4 innan BHF skulle få spela powerplay i knappt 50 sekunder. Och då 8 sekunder återstod av utvisningen skickade Markus Persson in en puck mot mål som  Robin Byström elegant kunde styra in till 4-2 för BHF.

Sedan kontrollerade BHF matchen. Boden hade ett skott i stolpen som närmast att komma ikapp men detta var BHFs afton och direkt när Boden plockade målvakten trots 1 man mindre på banan kunde kaptenen Patrick ”Pata” Elfsberg skicka in slutresultatet till 5-2.

skott totalt 30-40 (16-19, 4-10, 10-11)

utvisningar BHF 7×2 1×5 1×20 Boden 5×2 1×5 1×20

domare Niklas Johansson

publik 459

En tung seger för BHF som klättrar förbi Väsby i tabellen och är nu i serieledning med 4 omgångar kvar att spela. I morgon spelas sista hemmamatchen i AllEttan Norra för BHF som sedan avslutar serien med 3 raka bortamatcher. Så ta chansen att ta er ner till hallen klockan 16:00 i morgon och stötta laget när Kiruna IF kommer på besök. Är du dessutom hyresgäst hos Tunabyggen så går du in gratis i uppvisande mot hyresavin.