Seger borta mot Skövde

Det blev återigen en målrik tillställning när Huddinge och Skövde drabbades samman i AllEttan Södra. Första mötet lagen emellan slutade 7-4 i Björkängshallen. Söndagens möte innehöll även den 11 mål. Matchen slutade hela 6-5. En på förhand väldigt tuff bortamatch mot ett Skövde som kämpar om en plats till Playoff-spelet.

Matchen inleddes i ett högt tempo och båda lagen skapat sina chanser till att ta ledningen. I minut 12 smäller det två gånger. Först kan Niclas Lehmann ge oss ledning och bara några sekunder senare kan Christoffer Odljung utöka den till 2-0 efter att ha slagit in sin egen retur på ett friläge han skapar sig.

Den andra perioden innehåller fyra mål. Skövde reducerar först till 1-2 tidigt in i perioden. Fredrik Renstöm kan sedan göra 1-3 i powerplay efter 11.48 in i perioden. Sedan går de fort igen. Skövde reducerar sedan till 2-3 innan Robin Sjörén kan trycka dit 2-4 efter ett bra anfallsspel. 2-4 står sig sedan perioden ut.

När sedan Dennis Nordström sätter dit 2-5 i inledningen av den sista perioden känns det säkert, men det skulle de visa sig att det inte var. Skövde gav inte upp, utan krigade till sig både 3-5 och 4-5, innan Kim Lenhammer kunde dunka in 4-6 i powerplay när klockan stod på 14.06 in i den sista perioden. Skövde lyckas ändå få till ännu en reducering, men det räcker inte, utan vi reder ut det hela och tar med oss samtliga tre poäng hem till Huddinge och behåller andraplatsen i tabellen.

Slutresultat 5-6 (0-2, 2-2, 3-2)

Skottstatistik 35-30 (9-12, 10-10, 16-8)