Strömsbro förlorade målsnål match

I en målfattig match framför 549 åskådare drog Troja/Ljungby det vassaste strået och vann matchen med 0-1 efter mål av Hampus Olsson.

På tisdagskvällen var det dags för det första mötet i Play off 1. IF Troja/Ljungby var ett av de högre rankade lagen vilket innebar att de fick välja motstånd i torsdags och valet föll då på oss i Strömsbro HC. Eftersom Troja/Ljungby hade hemmaplansfördel började matchserien, som avgörs i bäst av tre matcher, hemma på Testebo.
Inledningsvis var det ett ganska böljande spel de båda lagen bjöd på. Det blev dock inga särskilt vassa målchanser förrän Troja dribblade sig in offensiv zon men avslutet gick utanför målburen. I nästa anfall var det Gabriel Deutsch som störtade mot mål och blev neddragen. Det resulterade i en straff som han själv tog hand om. Men där stod Wictor Ragnewall säkert i Trojakassen och räddade. Det var bortalaget som skulle spräcka målnollan först efter att Hampus Olsson skjutit iväg ett skott innanför blå. De hade också ett gyllene läge i spel fem mot tre att öka på sin ledning till 0-2 men pucken gick över både Alexander Flink och målburen och 0-1 var ett resultat som stod sig perioden ut.
Tempot ökade i den andra perioden. Strömsbro hade chansen att kvittera till 1-1 men Ragnewall stod för en väldigt fin räddning. Bortalget skulle återigen få flera chanser i numerärt överläge, men Rallarbo spelade ett fint försvarsspel och hjälpte Flink i målet. Återigen var det nära att en kvitteringspuck slank in bakom Ragnewall när den låg bakom honom men den rensades bort i sista stund. Med bara två sekunder kvar av perioden fick en Trojaspelare stå fri framför mål men Flink stod för en av matchens finaste räddningar och vi gick till paus med samma resultat som efter den första perioden.
Strömsbro fick ännu en gång jobba i motvind i den tredje perioden. Större delen av den första halva i sista perioden fick man spendera i utvisningsbåset. Alexander Flink stod dock pall för Trojas anfalsspel och man fick inte in fler puckar bakom honom. Det skulle bli grinigt ända in i slutsekunderna. Efter avblåsningen utbröt ett slagsmål som renderade i ett varsitt matchstraff. Troja tar alltså hem den här första matchen med 0-1 och leder också matchserien med 1-0. Returmöte sker på fredag den 28 februari i Ljungby kl 19.00.

Strömsbro HC – IF Troja/Ljungby 0-1 (0-1, 0-0, 0-)
Skott: 23-35 (3-14, 7-13, 13-8)
Utv: 43-29 (6-0, 6-4, 31-25)