Match 1:3 till Vimmerby

Efter nästan två veckors väntan var de äntligen dags för den första Playoff-match. Vi inleder matchen starkast och kommer ut bra de första 8-10 minuterna, men  tyvärr för vår del är det Vimmerby som lyckas göra målen. Efter de två första målen så går matchen lite i stå och tempo går ner. 2-0 står sig perioden ut.

I den andra perioden var det vår tur att få utdelning, 2-0 blev till 2-2 på bara några minuter. I det skedet av matchen kändes det som att laget bara malde på och att de var en tidsfråga innan ledningsmålet skulle komma, men några fler mål blev det inte i den andra perioden, utan 2-2 stod sig inför den tredje.

Tredje perioden blir något mer försiktig då båda lagen inte vill bjuda på någonting. Efter 05.28 in i den sista perioden gör Vimmerby 3-2 och vi var tvungna att jaga igen. Med drygt fem minuter kvar av matchen gör Vimmerby även 4-2. Vi tar ut målvakten i slutskedet av matchen och lyckas få till en reducering, men närmare än så kommer vi inte. 5-3 i tom bur och första matchen till Vimmerby.

Nu väntar ny match hemma i Björkängshallen på fredag. Laget vet vad det är som behöver ändras på för att vända det här!

Resultat: 5-3 (2-0, 0-2, 3-1)

Skottstatistik: 32-22 (15-6, 4-10, 13-6)