Straffhjälten förlänger med ESK – två andra lämnar

En av hjältarna när ESK Hockey under dramatiska former säkrade nytt kontrakt i ATG Hockeyettan har nu skrivit på en kontraktsförlängning. Samtidigt meddelar klubben att en spelare och en tränare lämnar.

Kontraktsförlängningen rör sig om målvakten Pontus ”Hagge” Hagman som i ovan nämnda match spelade mycket bra och bland annat räddade en viktig straff i slutminuterna – en räddning som höll laget kvar i matchen där man sedemera i slutsekunderna kunde göra det mål som räddade kontraktet i ATG Hockeyettan.

Pontus har nu skrivit på för två nya säsonger med moderklubben.

– En ung, lovande och ambitiös målvakt som tagit stora kliv i sin utveckling och bevisat att han är att räkna med på den här nivån. Vi är otroligt glada att han valt att fortsätta sin utvecklingsresa med oss i minst två säsonger till, säger ESK:s sportchef Christian Nordenberg.

Pontus är bara 21 år gammal och en äkta ESK-produkt. Men när klubben i brist på spelare tvingades lägga ner hela juniorverksamheten inför säsongen 15/16 mellanlandade han först i Åker/Strängnäs J18 innan han halvvägs in i den säsongen tog klivet över till hockeygymnasiet i Linköping. Där stannade han i drygt två säsonger innan han avslutade juniortiden med en säsong hos AIK.

Ifjol var han åter tillbaka i moderklubben, något som föll väl ut då han var med och tog laget till Allettan och väl där också presterade flera bra matcher.

I år har han tagit ytterligare ett steg uppåt och trots att laget i stort haft en tung säsong så noteras hans målvaktsspel för fina 91,2 % på totalt 20 spelade matcher i ATG Hockeyettan.

Pontus Hagmans statistik på Eliteprospects >>

ESK:s lagbygge inför säsongen 20/21 finns här >>

Straffen i som Pontus Hagman räddar med vänstra axeln i slutminuterna mot Hammarby. Foto: Kent Lundqvist, Lokalsport.nu

 

En forward och en tränare lämnar

 

Samtidigt meddelar ESK även två förluster. Forwarden Marcus Collin skrev ett kontrakt på 1+1 år inför den nyss avslutade säsongen men har valt att utnyttja optionen att bryta kontraktet halvvägs.

Även tränaren Tobias Holm-Karlberg lämnar föreningen trots ett kontrakt som sträckte sig även över nästa säsong. Det är dock av naturliga orsaker som Tobbe lämnar.

-Tyvärr för oss, men kul för Tobbe. Han har erbjudits en ny tjänst på sitt civila arbete, en tjänst som tyvärr gör det svårt att kombinera med tränarsysslan, säger Christian Nordenberg.