Sura vände och vann

Efter underläge i första perioden så vände Sura på steken och tog en mycket viktig trepoängare. Som så många gånger förut så klev Charlie Hellström fram och gjorde två viktiga mål.

Men som sagt var, Hallsta tog ledningen redan efter 46 sekunder, när Oscar Rogerson snappade upp en genomskärare och kom ensam med Hanning. Så det var inte den bästa starten för hemmalaget. När sen Hallsta fick ett powerplay 12 minuter in i perioden så ökade Filip Berkvist på till 0-2. Länge trodde man att resultatet skulle stå sig, men då fick Charlie Hellström chansen och sätter reduceringen med ett snabbt handledsskott. Då stog matchklockan på 19:31.

Andra perioden pumpade Sura på och Edvin Johansson höll sig framme och satte 2-2 efter bara 3:03, sen rycktes matchen sönder av ett antal utvisningar. Men när det var avklarat fick Charlie Hellström pucken av Marcus Johansson, rundade kassen, lyftade in 3-2 pucken och vändningen var ett faktum. När sedan Marcus Wahlgren ökade på till 4-2 med 1:58 kvar av andra perioden så låg Sura närmare den första segern på länge.

Men det var inte över än, Hallsta reducerade till 4-3efter 18:28 och hade kontakt igen. Ytterligare en genomskärare fram till Christoffer Phil som säkert satte reduceringspucken. Då blixtrade Sura till, Marcus Johansson lyftade in pucken mot Hallsta målet pch den stutsade på baksidan av Edvin Johanssons ben och ställde Rasmus Helmrich i kassen. Då hade det bara gått 20 skunder mellan Hallstas reducering och Suras 5-3 mål. När sen Joakim Landqvist stressade en Hallstaback, snodde åt sig pucken och lirkade in den i ”the five hole” efter 19:02, så hade det gått 43 sekunder efter 4-3 reduceringen.

Ja det kändes verkligen skönt att få ta en trepoängare i kvalserien och det var en mycket nöjd coachduo som webbsidans redaktör träffade i tränar rummet efter matchen.

Ja Patrik, grattis till första trepoängaren i Sura.
Tack så mycket, det var sjunde gången gillt och en mycket efterlängtad serger. Vi har jobbat hårt och med rätt saker fram till nu. Inställningen var bra, 100% från alla grabbar. Sen hade vi full fart på rören och det var en mycket bidragande orsak till att vi vann.
Ja sen gör ni ju mål också.
Precis, vi har ju haft problem med målskyttet. Nu så har vi hela tiden lagt fokus på saker vi kan förändra och bli mentalt starka. Så det känns skönt. Vi får njuta av det här ett tag. I morgon är det träning och då börjar uppladdningen inför fredagens match, avslutar Patrik.

Ja nu väntar ny match på fredag, då HC Flyers från Karlskoga kommer på besök. 19:00 börjar matchen. Kan Ni inte komma ner och titta live, så finns ju möjligheten att streama matche också.

Surahammars IF-Hallstahammar HK 6-3 (1-2, 3-0, 2-1)
Skott: 41-19 (11-11, 12-5, 18-3)