Surahammars första värvning – målvakt klar

Under onsdagen gjorde sportgruppen klart med det första nyförvärvet inför säsongen 2020/21. Det blir den 20-årige mycket talangfulle målvakten Rasmus Helmrich som närmast spelade i Hallstahammars HK.

Sedan det stod klart att säsongen och det kvalspel som pågick skulle avbrytas på grund av Coronaviruset, så har sportgruppen i Surahammars IF jobbat aktivt med att se över truppen och tränarbesättningen inför kommande säsong. Flera kontakter har knytits och idag kom också nyheten om det första nyförvärvet.

Rasmus Helmrich, fram till idag målvakt i Hallstahammars HK blir en av målvakterna i nästa års Suratrupp i Hockeyettan Västra. Rasmus som har en bakgrund som väldigt duktig målvakt i Surahammars IF:s J20-lag har alltså de två senaste säsongerna vaktat målet i Hallstahammars HK i division 2.

Där har han gjort ett strålande jobb och varit väldigt delaktig i lagets klättring uppåt i tabellen. Han avslutade också säsongen mycket bra i det kvalspel som nyligen avbröts.

Vi fick ett kort snack med Rasmus efter att klubbytet stod klart.

Välkommen tillbaka till Surahammar. Hur kommer det här sig?

– Tack så mycket. Ja, jag kände väl att jag ville ta nästa kliv i min målvaktskarriär och eftersom jag trivdes väldigt bra i föreningen när jag var här och spelade J20 så kändes Sura helt rätt. Jag känner spelare och folk kring föreningen och jag hittar bra i ishallen. Det kändes helt enkelt både kul och tryggt att få komma tillbaka.

Du var här i klubben för två år sen och gjorde ett bra jobb i J20-kassen. Hur tycker du din utveckling har sett ut sen dess?

– Det har gått väldigt bra. För det första har jag trivts väldigt bra i Hallsta. Dom har tagit väl hand om mig och jag har fått ett stort förtroende. Jag har spelat 35-40 matcher per säsong och det är ju alltid bra. Att få spela mycket hjälper alla ishockeyspelare framåt i utvecklingen och det gäller även mig.

– Jag har blivit lite äldre, och lite mognare men jag tror framför allt att det är mängden speltid som gjort att jag blivit bättre överlag.

Vad ser du själv som din största styrka som målvakt?

– Vinnarskallen, absolut. Jag är jäkligt tävlingsinriktad. Oavsett om det är träning eller match så vill jag alltid vinna. Jag tycker nog att min största styrka är just tjurigheten. Att jag mentalt knyter näven och alltid blir som bäst när det verkligen gäller.

Vad hoppas du i och med det här klubbytet?

– Ta nästa kliv i min utveckling. Jag var inte nöjd med att spela i division två. Jag kommer inte heller nöja mig med att spela i Hockeyettan. Jag vill högre än så och då är Surahammar en fantastisk möjlighet och ett bra nästa trappsteg i min karriär.

Vi hälsar Rasmus Helmrich varmt välkommen tillbaka till oss i Surahammars IF.

Text och bild: Mattias Forsberg