Offensiv kraft första nyförvärvet

Nu är det dags att presentera första nyförvärvet för säsongen 2020/2021. Det är en stark offensiv kraft som Björn Erlandsson är mycket nöjd med. Tony Papilla, 22år spelade sitt U16 Elit år i Hanhals Kings och var dessutom kapten i laget. Med 39 poäng på 26 matcher återvänder han nu till klubben.

Tony har växt upp i en klassisk hockeyklubb, Kungälv IK. Där spelade han hela sin ungdom innan han 2012/2013 valde att spela för Hanhals Kings. Efter ett framgångsrikt år i klubben där han spelade både U16 Elit, J18, J20 och A-lags hockey i Tvåan tog han en svängom hemma och spelade J18, J20 Elit i Kungälv innan han valde Ängelholm för Hockeygymnasium.

När vi frågar Tony om hans resa är det första han säger ”jag har spelat hockey hela livet” Efter ett tufft år i Kristianstads IK med personliga problem, som han gick ut med i början av detta år så söker han tryggheten i vardagen som är nyckeln för att hitta tillbaka till storformen.

Med 3 år i Hockeyallsvenskan har han skaffat sig god erfarenhet som han vill dela med sig av när han nu ansluter till klubben.

Varför valde du Hanhals Kings

När vi frågar Tony om hur valet föll på Hanhals Kings är han väldigt tydlig med svaret. ”Att få trygghet i vardagen och vara på en plats och inte flytta omkring är det jag behöver just nu. Att flytta hem till Kungälv och komma nära familjen som är oerhört betydelsefull för Tony. Sedan trivs jag väldigt bra med Kungsbacka ishall och jag känner Björn sedan TV-Pucken då han var coach”

Björn som känner Tony mycket väl, då Björn var coach för Hanhals IF 97:or är tydlig med att Tony förväntas vara en spelare som gör poäng i varje match, avgör matcher, får mycket speltid och har en ledande roll i laget.

Erfarenhet från Hockeyallsvenskan (HA)

Tony var med och tog upp Kristianstads IK till HA, han vet vad som krävs en nivå upp. Detta är något som han vill ta med sig in i laget. Det handlar om allt från högre tempo, vara mer professionell, kosten, fysträningen & förberedelser. Han säger samtidigt att det inte är så stor skillnad mellan serierna, många bitar måste falla på plats för att man skall kunna gå hela vägen.

Typ av spelare

”Jag är en väldigt offensiv spelare”, med betoning på väldigt. Han trivs bäst i anfallszon och i hög fart. Han är mönsterbrytare och kanske ett av de bästa vapnen – irrationell. Han älskar att spela power play.

Personlig utveckling i Hanhals Kings

För att hans hockeyspel skall utvecklas krävs det att han mognar som person, får tryggheten, växa upp och ta nästa steg i personliga livet. Får han till detta kommer han bli en jämnare spelare, klara av att hålla en högre nivå över hela säsongen, ingen dipp från dag till dag som tidigare. ”Hur jag mått för dagen har spelat roll tidigare”

Som avslutning säger Tony att han gärna har samma poängsnitt som när han spelade i U16 Elit. Tony ansluter till truppen i juli, han bor idag i Kungälv.