Surahammars IF värvar André Astley Rydberg

På skärtorsdagen blev det klart att Surahammars IF gjort klart med den mycket duktige centerforwarden André Astley Rydberg som de senaste två säsongerna spelat för Tranås AIF.

Lagom till påskhelgen kunde sportgruppen i Surahammars IF ge fansen en riktigt fin påskpresent. Skridskoskicklige André Astley Rydberg med ett förflutet i just Surahammar kommer hem igen efter flera år utanför länet och föreningen.

25-årige André har de senaste två säsongerna tillhört Tranås AIF och innan dess så har han representerat såväl Mora (J20), som Linköping (J20), Lindlöven (div 1) och Västervik (Hockeyallsvenskan). Det är alltså en meriterad spelare som nu kommer hem till ”bruket” igen.

André Astley Rydberg förväntas av många bli en viktig kugge i det lagbygge som Patrik Juhlin nu formar inför kommande säsong och Nicklas Larsson i sportgruppen är glad över att allt är klart och övertygad om att André kommer bli en viktig pjäs både på och utanför isen med sin erfarenhet och skicklighet.

Vi fick tag på André i bilen på väg från Tranås hem mot ett väntande påskfirande i Surahammar.

Grattis André till kontraktet med Surahammar och välkomen hem

– Tack så jättemycket. Det känns jäkligt kul att komma hem igen och det känns verkligen skönt att allt är klart redan nu. Nu kan jag redan här i april fokusera fullt ut på det som väntar och jag är verkligen laddad för att komma hem och hjälpa föreningen framåt.

>Hur kommer det sig att du nu efter flera år på olika nivåer runt om i hockeysverige väljer att vända hemåt?`

– Flera saker. Surahammar har alltid varit hem för mig och jag har i alla år följt lagets framfart noga. Det är där som hjärtat finns och när jag nu kände mig redo att ta nästa steg i karriären på hemmais och får Patrik Juhlin som huvudtränare blev valet enkelt.

– Jag har i flera år också haft en bra dialog med Mattias Karlsson och sportgruppen. De har alltid visat att de månar om mig inte bara som spelare utan även som människa och de har varit väldigt tydliga med att de ville ha hem mig till Sura igen. Jag har också haft en jättefin dialog med Patrik Juhlin de senaste veckorna och jag känner att hans tränarfilosofi är precis det jag behöver just nu för att ta nästa kliv.

Hur menar du då?

– Han är för det första väldigt hockeykunnig, men kanske ännu viktigare är hans vilja att utveckla spelare och grupper till att bli bättre och bättre. Det som har varit har varit, och målet ska hela tiden vara att bli bättre på nästa träning och på nästa match. Patrik är seriös, vet vad han vill och sen har han också en tydlighet i sitt sätt att kommunicera som gör att du känner både trygghet och förtroende. Han ställer helt enkelt rimliga och bra krav som jag gillar.

Hur noga har du följt laget och föreningen de senaste åren?

– Jag har som sagt alltid haft bra koll på laget och föreningen och jag tycker inte att resultaten de senaste åren på ett rättvist sätt speglat det slit som spelarna och alla runt föreningen lagt ner. Men det som har varit är historia. Nu känner jag att det är dags att se framåt och få hela föreningen och laget att ta kliv framåt.

 Vad tänker du då kring säsongen som kommer?

– Jag är väldigt laddad och jag ser ganska goda chanser till att vi får ett Sura som tar ett par kliv framåt. Vi måste brösta upp oss lite. Vara mer seriösa och noggranna i allt vi gör och jag tycker att vi ska sikta högre än tidigare. Varför inte Allettan?

– Att hela tiden säga att man ska försöka undvika negativt kval är inte bra och riskerar att ge en mental spärr som också gör att man kanske är lite för nöjd även när det går dåligt. Sura kan bättre och det hoppas jag verkligen att vi kan visa i vinter.

Vad tror du att du kan bidra med till truppen?

–  Erfarenhet. Jag har erfarenhet från en hög hockeyettannivå och det tror jag är viktigt i en trupp. Att man har tillräckligt många som vet vad som krävs för att spela seniorhockey. Som spelare ser jag mig som en bra tvåvägsscenter. Jag är en bra tekare och har ett bra spelsinne. Jag hoppas att jag kan bidra med både stabilitet och lite tyngd framåt.

Vi tackar André för pratstunden och hälsar honom återigen varmt välkommen hem!

Text: Mattias Forsberg
Foto: Bilden beskuren.Erik Hellquist Fotograf AB