Grums IK har gjort klart med två nya signeringar

-vc-ignore-dynamic="1">

Grums IK har gjort klart med två nya signeringar, som vi känner kommer bidra mycket till GIK andan, både på och utanför isen. Grums IK fortsätter att satsa ungt och hemvävt från Värmland. Vi är mycket glada att få till oss den här typen av spelare.

Wilhelm Wassberg
En storväxt back som kommer ursprungligen kommer från Hammarö HC. Lämnade HHC i U16- åldern för att spela med Färjestads BK. Fortsatte sedan i FBK organisationen i J18 och första året i J20 superelit.

Det senaste året har Wille spelat i NAHL och Minot Minotauros.

I Wille får vi en storväxt back som är svår att passera med sin räckvidd. Med fin fysik och ett vasst första pass kommer han att bidra med att snabbt ta laget från försvarszon till anfallszon.

Fredrik Thörner

En forward, center som ni som följt Grums IK säkert känner igen. Fredda gjorde sin debut i A-laget för två säsonger sedan men valde då att lämna oss för Karlskogas J20 lag. Förra året gjorde han sin sista juniorsäsong i BIK J20, han fick även känna på lite spel med BIK: A under ett näningsmatcher.
En av Fredriks bästa egenskaper är hans  arbetskapacitet över isen och att han är kan spela på flera positioner i laget.

Tränare Erik Koskela säger följande om spelarna
”Wille blir en spelare som vi kommer lita mycket på i det defensiva spelet men jag är säker på att han har mycket mer att visa när de gäller offensiven också. Ska bli kul att få ta del av vad han lärt sig i NAHL under förras säsongen. Där det gäller att vara kvick i tanken och snabbt ha alternativen klara för sig när man får pucken”.

”Fredda är en kille som jag tränat i Säffle och Grums under ungdomsåren. Han har tillbringat otaliga timmar på uteisar, i Somashallen och Billerudhallen. Han har gått hockeyprofilen i Grums under tre år och är därmed en riktigt Grumsare ”.