Bröderna Falk ska lyfta Surahammars IF i vinter

Surahammars IF bygger vidare på det lag som ska mäta sig mot lagen i Hockeyettan i vinter. På måndagseftermiddagen blev det klart att tvillingbröderna Kalle och Simon Falk representerar klubben kommande säsong.

De två 20-åringarna med Värmdö som moderklubb kommer närmast från spel i Västerås IK:s J20-lag. Där Kalle Falk varit en storväxt och tung back, och beskrivs av många som en otroligt ambitiös spelare med stor talang och ett bra passningsspel. Brorsan Simon är en målfarlig forward, alltid hårt jobbande och liksom Kalle väldigt träningsvillig och seriös i sin satsning.

Vi fick några ord med killarna när kontraktet var klart och det var två förväntansfulla bröder.

Välkomna till Surahammar killar och grattis till ett kontrakt som placerar er i Hockeyettan i vinter!

– Tack så mycket. Det här ska bli riktigt kul.

Hårt arbetande och ambitiösa i er satsning har vi hört från folk runt omkring, men vilka är bröderna Falk om ni får beskriva er själva?

– Ja, jag heter Kalle Falk och är 20 år gammal. Spelade J20 SuperElit med Västerås IK förra säsongen där jag också var lagkapten. Jag är en storväxt tvåvägsback som kan spela i alla situationer på isen. Mina styrkor är mitt passningsspel och min fysik. Jag avlossar gärna från offensiv blå och räds inte från att smälla på i sarghörnen.

– och jag heter Simon Falk, precis som brorsan 20 år gammal. Kommer också från Västerås IK. Jag är en offensivt duktig högerskjutande forward som älskar att göra mål. Mina offensiva kvaliteter är min främsta styrka och jag jobbar alltid väldigt hårt över hela banan och har alltid fokus på rätt saker.

Det låter ju som att ni verkligen vill satsa och att målet med ishockeyn är högre än Hockeyettan. Hur kommer det sig att det blev Surahammar för er del?

(Kalle) – Det är flera saker som spelade in. Dels verkar det efter några tuffa år vara något riktigt bra på gång där och det är något som jag vill vara med på. Sen att Patrik Juhlin fortsätter som tränare var är också en bidragande orsak till att skriva på med Sura.

(Simon) – Jag håller med. Det känns väldigt roligt att signa med Sura och att få vara med och förhoppningsvis bidra och vara en del av en positiv förändring för klubben.

Vad tänker ni inför säsongen som kommer? Förväntningar?

(Simon) – Kan nog inte säga att jag har några specifika förväntningar. Jag vill göra mitt och fortsätta utvecklas. Det verkar bli ett väldigt spännande lag och jag ser verkligen fram emot säsongen som kommer.

(Kalle) – Mina förväntningar är att vi ska få ett lag där alla tävlar och verkligen vill utvecklas varje dag. Sen tycker jag att målet såklart ska vara att nå Allettan. Det känns riktigt spännande med Sura och jag ser precis som Simon mycket fram emot säsongen som väntar.

Hjärtligt välkomna Kalle & Simon till oss i Surahammars IF. Vi hoppas att ni ska trivas och att vi får en riktigt kul hockeysäsong tillsammans.

Det är väldigt roligt att kunna skriva in ytterligare två ambitiösa och hårt arbetande killar i laguppställningen inför kommande säsong. Kan ni precis som vi i föreningen känna de positiva vindar som blåser just nu? När den ena unga talangen efter den andra kliver in i föreningen, redo att göra skillnad.

Text: Mattias Forsberg