KIF får förstärkning inför kvällens match

KIF får förstärkning.

Johan Kruukka lånas in till matchen mot Kalix ikväll.

– Han är en fantastisk kille att ha i laget och i omklädningsrummet, säger tränaren Kim Sunna.

 

Kiruna IF-Kalix. Onsdag 19.00.

Matchsponsor: KP Electro installation

 

Den 25-årige backen behöver ingen närmare presentation. Johan Kruukka har 166 Hockeyettanmatcher med KIF i bagaget. Inför den här säsongen valde han att gå till Kiruna City för att spela i division två.

Där har det blivit två mål under de fem spelade matcherna hittills.

Men på onsdag är det KIF-Kalix som gäller, alltså.

Kiruna har backen Markus Magnusson fortsatt skadad. Då kommer verkligen en spelare som Kruukka väl till pass.

– Markus var med på träningarna och flyttade lite puckar i veckan. Han kunde inte hålla sig borta. Men jag kan inte svara på när han är tillbaka i spel igen, säger Kim Sunna.

Vad betyder det att få in Kruukka?
– Han är en kille som har spelat med halva laget. Med honom är vi sju backar i truppen. Han har rutin från Hockeyettan och är en kille som går in och gör sitt jobb om han sås pelare med City i tvåan eller med KIF i Hockeyettan. Han kommer att tillföra energi. Han är en fantastisk kille att ha i ett lag och i

ett omklädningsrum.

 

Inga nya skador rapporteras från Kirunalägret. En annan spelare som kommer tillbaka är nyförvärvet Rihards Marenis som nu har avtjänat sin fyra matcher långa avstängning.

– Han kommer att vara otroligt spelsugen efter att ha stått och trampat i fyra matcher. Han har förmedlat ett lugn och en pondus på isen på träningarna och jag hoppas att han kan göra det i matchen mot Kalix också. Det ska bli kul att se honom i matchsituation.

 

Piteå borta. Boden borta. Kim Sunna fick tuffast möjliga inledning på sin A-lagstränarkarriär.
De två matcherna resulterade i två förluster och en poäng. Nu väntar hans första match i klassiska Lombia.

Det blir inte mer hemmaplan än så.

– Det har alltid varit så här. Om det har hänt något på bortaplan så har man alltid kommit hem och vetat att det är här vi är som bäst. Det är här vi tar många poäng. Så har det alltid varit för mig och i morgon blir det ingen skillnad. Det ska bli kul och skönt att få spela på hemmaplan.

Nu ”spelar” du i en helt ny roll, kommer du att vara nervös?

– Nej. Det kommer bara kännas väldigt roligt. Det är samma bås och samma hall som tidigare. Nu känner jag bara att det ska bli roligt att få visa upp sig på hemmaplan.

Hur slår man Kalix?

– Jag har inte sett dem spela i år men tidigare år har de haft ett bra lag. De är alltid tajta och jobbar hårt och så har de Johan Pettersson som bidrar med det mesta. Vi behöver sätta våra chanser.

Och komma upp i prestationen vi hade mot Piteå?

– Ja, precis.

Vad gör du i pausen om du känner att vi inte är där? Tar du fram hårtorken?

– Det beror på. Om laget verkligen investerar men inte har dagen blir det ingen hårtork. Men om laget inte är mentalt där och man märker att de inte ens försöker blir det svårt för mig att hålla mig borta från den. Det beror på varför inte prestationen är där. Jag ser ingen självändamål med en hårtork, säger Kim Sunna.

Dörrarna på Lombia släpper bara in 50 personer på onsdag. I november kommer dock 300 att tillåtas på matcherna.

Ni som inte kan se matchen live ser den på KIF-TV här.

https://play.staylive.se/kirunaif

 

Mattias Heikki