Säsongens första nolla när SIK tog åttonde raka segern

Skövde IK fortsätter att imponera i Hockeyettan, under onsdagskvällen väntade Borlänge på hemmais och SIK visade hög klass mot det topptippade laget från Dalarna. Med comebackande lagkaptenen Oscar Forsmark på isen och lika comebackande William Johansson på bänken visade SIK på nytt att de är ett lag att räkna med i årets seriespel.

Den första perioden tillhörde hemmalaget, SIK var lite hetare och lite tyngre än Borlänge i de flesta momenten och var allt som oftast etta på pucken och vann duellerna i man mot man situationerna.

SIK snurrade friskt med försvararna i Borlänge och till slut tvingades Viktor Bemström ta en utvisning för att få stopp på hemmalaget.

Det hjälpte föga för SIK:s powerplay var bra, laget fick många fina lägen och SIK fick fast Borlänge ordentligt. Hemmalaget skapade flera vassa lägen i sitt numerära överläge och borde ha hängt dit någon puck men Alexander Johansson i gästernas kasse var bra och stoppade allt när SIK var en man mer.

Skövde hade flera bra långa anfall och Henrik Thegel, Jesper Emanuelsson och Alexander Henriksson hade alla bra lägen till att ge SIK ledningen.

Emanuelsson spräckte nollan

Det dröjde dock drygt halva den första perioden innan nollan sprack för Johansson.

Efter ett långt anfall spelade Alexander Henriksson pucken till Jesper Emanuelsson, han gjorde ett par dragningar, tunnlade backen framför honom och petade in pucken mellan Johanssons ben.

Fram till matchens första powerbreak var det hemmalaget som skapade mest och direkt efter detsamma fick senaste matchens matchvinnare, Erik Dahné öppet mål men fick inte riktigt träff på pucken och gummit flög över ribban den gången.

Att det bara stod 1-0 efter första kändes i underkant och SIK borde nog gjort något mer mål på sina chanser.

– Jag tycker vi kommer ut riktigt bra och startar bra, det är en match i högt tempo och jag tycker vi är med och bidrar till det i allra högsta grad

och jag tycker vi skapar mycket, sa Fredrik Ljunggren.

Den andra perioden blev betydligt jämnare spelmässigt. Borlänge växte in i matchen och tryckte tillbaka SIK under flera långa stunder och hemmalaget fick skicka pucken till icing för att undvika baklängesmål.

Mycket nord-syd hockey

Efter knappa fyra minuter var det nära en kvittering, Patrik Elfsberg fick en puck från Markus Persson men fick inte träff på pucken utan den gick en bit över Robin Wallins ribba.

Under de första tio minuterna var det mycket nord-syd hockey som publiken bjöds på, avblåsningarna lös med sin frånvaro och båda lagen åkte mycket skridskor.

Men när SIK väl fick fast Borlänge i deras försvarszon lyckades de även få med sig en utvisning. I det efterföljande powerplayspelet kunde Dennis Santesson valla in 2-0 under Alexander Johansson när han stod i höjd med förlängda mållinjen, skickade en puck mot andra stolpen och den gick via en försvarande skridsko in.

Några minuter senare blev det spel fyra mot fyra efter att David Lundmark och Jacob Thor haft ett mindre gruff och där var det nära 3-0. Jonathan Ström rundade kassen och från undertecknads position såg det ut som pucken korsade mållinjen men domare Filip Granrud stod bra till och vinkade omgående bort det.

Robin Wallin klev fram – igen

Efter en kvart tog Borlänge över mer och mer och Emil Lind fick bland annat ett friläge som Robin Wallin fick parera på.

– Robin gör det jättebra igen och han är väl värd att hålla nollan, han gör några riktiga superräddningar som hjälper oss att vinna det här, berömde Fredrik Ljunggren.

Någon minut senare var det tekning i SIK:s försvarszon och Erik Dahné fick någon snedvridning, gick i isen och tog sig omgående för knät.

– Jag vet inte statusen på Erik ännu, sa Fredrik Ljunggren efter matchen.

I den tredje akten så förväntade sig de flesta en anstormning från Borlänge i jakt på reducering och kvittering. Men SIK försvarade sig väl, låg rätt i banan och täckte eventuella skottförsök gång efter annan, William Frödelius gjorde ett förtjänstfullt arbete med flera skottäckningar och han var långt ifrån ensam.

Borlänge skapade en farlig chans på hela perioden i stort sett, Oliver Erixon blev ensam med Robin Wallin, men burväktaren, som var fenomenal hela matchen, sträckte lugnt och behärskat ut sitt benskydd och såg till att Erixons skott inte gick in.

SIK spelade av matchen

Skövde fortsatte spela lugnt och tryggt i sin försvarszon och det var sällan som någon gjorde ett felbeslut under avslutningen.

– Det var en tuff och tät match igen. Min uppfattning är att det är den matchen med det högsta tempot som vi haft den här säsongen, det gick undan ordentligt åt båda håll och riktigt bra division ett match, tyckte Fredrik Ljunggren.

Borlänge tappade viktig tid i jakten på mål när de drog på sig en utvisning efter knappt 15 minuters spel och när den väl var avklarad så tog det 26 sekunder innan de drog på sig ett lagstraff på grund av för många spelare på banan.

Så den värsta anstormningen kom aldrig, SIK kunde kontrollera händelserna och kunde vinna, för åttonde matchen i rad.

– Tycker att vi gör en gedigen insats över 60 minuter, vi möter ett bra lag som stundtals får lite långa anfall på oss, framför allt i andra perioden. Tredje perioden tycker jag vi stänger till väldigt bra när man räknar med en rejäl anstormning men jag tycker vi håller emot bra och flyttar upp spelet på ett bra sätt. Sett över 60 minuter så är det vår jämnaste prestation och det är jag väldigt nöjd över. Alla spelarna gnuggar på bra och jag är jättenöjd, avslutade Fredrik Ljunggren.

På söndag sätter sig laget i bussen och rullar norrut, då är det första resan till Dalarna för säsongen när Malung står för motståndet.