Vikings nollade i seriefinalen

Nybro Vikings spelade under onsdagskvällen en tidig seriefinal i Hockeyettan Södra i Liljas Arena mot gästande IF Troja/Ljungby. Vikings förlorar matchen med 0-3.

Nybro Vikings gästades av IF Troja/Ljungby i Liljas Arena under onsdagskvällen. På läktaren var det 50 st framlottade säsongskortstagare som fick se en match mellan två defensivt starka lag men med ett mer effektivt bortalag som vinner med 0-3.

I den första perioden får vi se en hockey med hög fart från båda lagen och långa spelsekvenser. Vi får dock inte se några mål i perioden men båda lagen skapar ett antal chanser vardera men utan utdelning. I slutet av perioden får bortalaget ett powerplay men lyckas inte skapa något större tryck.

I mellanakten dras tempot ned på grund av mycket avblåsningar och många utvisningar åt båda hållen. Nybro har det svårt i powerplay under denna kvällen och kommer inte till många heta chanser. Bortalaget tar däremot tillvara på ett av lägena i perioden och gör 0-1 efter drygt halva matchen spelad. 0-1 är resultatet efter två spelade perioder.

I den tredje perioden hoppas publiken på en forcering från hemmalaget. Den uteblir dock och vi kan konstatera att Nybro inte har någon bra offensiv under denna kvällen. Efter drygt halva tredje perioden slänger en Trojaspelare iväg en puck på chans mot Nybromålet och den letar sig in bakom Robin Johansson, bara ett par minuter senare stänger Troja matchen när även 0-3 kommer i powerplay. Nybro inkasserar därmed säsongens första förlust på ordinarie tid och får ta nya tag.

Nästa match spelas på söndag den 1 november när Nybro Vikings möter Tyringe SoSS på bortais, nedsläpp kl. 16.00.

Nybro Vikings–IF Troja/Ljungby 0-3 (0–0, 0–1, 0–2)

Målen: 0-1 (32.44) PP1 Hampus Gustafsson (Alexander Bjurström, Victor Gagic), 0-2 (51.38) Linus Andersson (Alexander Bjurström, Daniel Karlsson Thörnros), 0-3 (53.38) PP1 Alexander Bjurström (Noa Muci-Lindqvist, Måns Hansson)

Domare: Mikael Söderlund.

Skott: 27–32 (7–13, 16–11, 4-8).