Vi vänder underläge & tar en poäng

Det blev en fartfylld match där Kalmar tog en 3-0 ledning i början av andra perioden. I PP reducerar vi genom #2 Jens Hellgren, assisterad av #77 Måns Krämer, #20 Lukas Wahlberg. Vi lyckas göra 4-2 i ännu ett PP strax före periodens slut. Denna gången är det #77 Måns Krämer som gör sitt första mål i matchen men andra poäng. Assisterad av #29 Emil Hansson, #20 Lukas Wahlberg (2). I tredje perioden får vi den start man önskar. Tid 2:57 reducerar #17 Liam Kirk assisterad av #97 Markus Ruuskanen och vi är verkligen med i matchen. 51:30 in i matchen sätter #8 Rasmus Rosenqvist 4-4 snyggt assisterad av #57 Pa-mansu Janneh. Matchen går till förlängning där vi tyvärr bär med oss en utvisning från slutet av matchen och redan efter 28 sekunder avgör Kalmar och tar med sig bonuspoängen.

Vår tränare Janne säger så här om matchen

Period #1
Inledningen pratade vi mycket om innan matchen att vi skulle ge själva chansen att vara med från start. Vi spelade faktiskt stundtals riktigt bra hockey precis som vi gjort i inledningen av de senaste matcherna. Tyvärr sätter vi inte våra chanser som vi skapar och ligger under med 2-0 i paus trots ett vi var det laget som förde spelet i första perioden och vinner skottet rejält. Några misstag i spelet utan puck i egen zon där vi tappar markering som Kalmar utnyttjar. Där måste vi rannsaka oss själva och helt enkelt bli mycket bättre på. Så enkelt ska det inte vara att göra mål på oss.

Period #2 & 3
Andra perioden vinner Kalmar klart och de är bättre än oss. Vi gör snyggt 4-2 mål i Power Play i slutet av den perioden och det ger oss lite extra energi och hopp inför period 3. Vi studsar tillbaka rejält i sista och krigar oss tillbaka och vinner den perioden med 0-2 och matchen går till förlängning. En utvisningen i slutet av 3 perioden drabbar oss hårt och vi får starta med 3 mot 4 spel i förlängning vilket resulterar i ett mål för Kalmar.

Avslutningsvis
Det känns skönt att vi med oss en poäng så här i efterhand efter ha legat under med 3-0 och 4-1 i andra perioden. Vi har en del att jobba med i spelet utan puck och där måste vi bli mer noggranna och observanta. Alla måste ta ansvar för detta, att försvara sig på bra sätt ingår också i spelet.

Tyringe kommer på besök på onsdag och vi har några dagar på oss att förbättra och utveckla vårt spel både med och utan puck.