Jag vill bli en komplett spelare

Lukas Söderlund gjorde stor succé efter jul förra säsongen och vann allettan södras målliga trots att han anlände till laget precis innan allettan startade. I år har det gått trögare med målskyttet, visserligen har han missat en del matcher på grund av skada, men det tog ändå fyra matcher innan han förra matchen fick det att lossna med två fullträffar. Men samtidigt har han bidragit på isen med så mycket annat.

Lukas Söderlund, tvåmålsskytt senast: Äntligen lossnade det!

Ja det var skönt att det lossnade, men jag har försökt att inte tänka på det.

Du är ju annars en erkänt skicklig målskytt, men det tog fem matcher innan första målen kom. Hur har du hanterat det?

Jag kände att det kommer när det kommer, det är inget att oroa sig över, jag vet att jag kan göra mål.

Har det förändrat dit sätt att tänka under matcherna? Jag tycker nämligen jag sett att du jobbat mycket hårdare i hemjobbet denna säsong och också täckte betydligt fler skott.

Ja det är lagets framgång som är det viktigaste, sedan är det alltid roligt att bidra, men jag har försökt hålla humöret uppe och vara glad. Och faller inte pusselbitarna på plats offensivt så får man göra annat, jobba hårdare och täcka skott och så.

Det låter som att du mognat lite i ditt tänk!

Ja jag vill mogna i mitt spel och utvecklas och bli en komplett spelare, inte bara tillföra offensivt utan också defensivt. Jag vet att jag är en offensiv spelare, men det handlar om att vinna matcher och inte att nå egen framgång och då får man offra sig själv också defensivt.

Trots dina två mål så förlorade ni matchen mot Surahammar efter sudden Jag tyckte det såg energilöst ut!

Vi går ut på en skridsko i första perioden, men gör en jättebra avslutningsperiod. Jag tror det satt i allas bakhuvud att Surahammar alltid varit ett bottenlag, men till i år har de fått en bra tränare och värvat bra spelare, så jag tror att de kan bli ett hot mot många lag framöver. Och för oss var det en väckarklocka att man inte kan komma ut på halvfart i någon match.

Imorgon väntar ett lag som öppnade oväntat starkt, nämligen Köping.

Ja dom inleddes serien starkt men har tappat lite på slutet. Men de har inget dåligt lag vare sig på papperet eller på isen, men går vi i med full inställning på att vi ska vinna ikväll.

Och din inställning?

Att åka upp och ta hem tre poäng hit där de ska vara. Sedan är jag liksom hela laget revanschsuget, det är tre viktiga poäng ikväll.

Och du kanske kan åka ut lite mer avslappnad när det lossnat med målproduktionen?

Det hoppas jag att det blir lite mer avslappnat, men det är hårt jobb över hela banan som räknas.

Hur ser skade- och sjukdomsläget ut ikväll?

Vi får se hur det ser ut.

 

Av Krister Holm

Foto Anna Engström