Seger hemma mot tabelltvåan

Strömsbro vann hemma mot Enköping på onsdagskvällen. Slutresultatet skrevs till 5-2 efter att Martin Naenfeldt noterats som tvåmålsskytt.

Efter en lång tids väntan var det äntligen dags för match på Testebo igen. Tabelltvåan Enköping gästade den här kvällen. Strömsbro var sugna på att spela hockey och att göra mål och det märktes inledningsvis. 1-0 kom efter bara 1.28 in i den första perioden när Martin Naenfeldt petade in pucken vid målvaktens högra stolpe. Enköping skulle dock replikera snabb för bara en minut senare kvitterade de till 1-1. Hemmalaget fick chansen i numerärt överläge men kunde inte återta ledningen. Det skulle man göra 12.45 in i perioden när Nicklas Strid avlossade ett skott från sin backplats till 2-1. Det var ett resultat som stod sig perioden ut.

I den andra perioden var det ett böljande spel inledningsvis. Trots spel i numerärt överläge för båda lagen så var inte ingen som var lyckosam i den spelformen förrän Enköping till slut kunde kvittera till 2-2 efter ett fint passningsspel i sitt andra powerplay i den perioden. Men hemmalaget skulle återta ledningen igen efter att Johan Eriksson snappat upp pucken och kommit på friläge. Det var nära att målvakten räddade men pucken slank in mellan benskydden.

Enköping var det laget som satte hårdast press mot motståndarmålet i den sista akten. Man kämpade för ännu en kvittering men John Morelius var säker mellan stolparna. Istället var det hemmalaget som skulle få utdelning med cirka tre minuter kvar av perioden. Naenfeldt pricksköt in 4-2 när han gjorde sitt andra mål för kvällen. Bortalaget plockade ut målvakten i ett försök att reducera men då snappade Erik Broman upp pucken och transporterade in den i offensiv zon och passade Jesper Hedenström som kunde sätta spiken i kistan till 5-2. Tre sköna poäng inkasserades den här kvällen!

Strömsbro IF – Enköpings SK 5-2 (2-1, 1-1, 2-0)
Skott: 25-28 (11-6, 8-10, 6-12)
Utv: 8-8 (2-2, 4-4, 2-2)