Förlust i bortamatchen mot Huddinge.

Det var med visst belägg för ”ringrostighet” som Vallentuna äntrade isen i gårdagens match mot topplaget Huddinge med tanke på det långa uppehållet som lagen har haft utan spel sedan 28/10.

Direkt från start bjöds det på ett ganska bra tempo men det saknas fortfarande matchrutin i Vallentuna med endast 4 spelade matcher. Men det började ändå med ett vasst avslut av Karl Holmqvist redan efter 2.46 i den första perioden och där Vallentuna fortsatt efter målet ägde perioden förutom de sista 3-4 minuterna då Huddinge pressade ner Vallentuna i sin egen zon och fick tryck på en storspelande Daniel Rosengren i Vallentuna kassen. Perioden slutar 1-0 till Vallentuna. En episod som får viss effekt på backsidan i Vallentuna är att Erik Näslund kommer ut i båset i mitten av första perioden med trasig vä skridsko i skaftet

där sömmen spräckts 7-8 cm och den blir tejpad med textil tape. Denna lösning visar sig inte var helt stabil, så resten av matchen spelar Erik sparsamt och försiktigt då skridskon sitter ”löst”, tråkigt så klart, inte avgörande men absolut påverkande.

I den andra perioden fortsätter Vallentuna att skapa chanser då Huddinge drar på sig ytterligare utvisningar men får inte in pucken trots ett flertal givna lägen som borde gett 1-2 måls utdelning. Istället är det ur en situation som alla trodde var förbi där Huddinges Anton Kallte på en motstöt , snappar upp pucken och sätter den högt i taket och det var kvitterat till 1-1. Så här långt dvs mer än halva matchen så var Vallentuna det klart bättre laget och såg vassa ut fast det saknas just matchrutinen och den del drällande med puck vid egen linje eller i egen zon. Period 2 slutar 1-0 till Huddinge och inför tredje perioden är det fortsatt oviss utgång.

I den tredje perioden blir det just ett individuellt misstag från en Vallentuna spelare som gör att Huddinges poängledare Sebastian Frantz sätter pucken och tar ledningen med 2-1 och Vallentuna får svårt att komma ut från egen zon och nu syntes rostigheten komma. Efter 7:06 blir det ytterligare en bjudning i egen zon och Huddinges Simon Wassberg sätter pucken till 3-1 och där gick luften ur Vallentuna. Perioden slutar 3-0 och matchen vinns av Huddinge som blev tyngre i den sista akten. Revansch möte blir det om en vecka i Vallentuna ishall. Sammantaget kan man säga att Vallentuna kommer växa sig ännu starkare med fler matcher spelade, slipa på vissa detaljer så kommer det se bra och stabilt ut. Nu ser Vallentuna fram emot hemmapremiär imorgon fredag mot Enköpings SK.