Hudik Hockey nollat på hemmaplan

Hudik Hockey åkte på sin första hemmaförlust för säsongen i ATG HockeyEttan östra på fredagskvällen. Det var serieledande Huddinge som var ofint nog att vända hemåt med tre poäng i bagaget efter seger med 3–0 (0–0, 3–0, 0–0).

Fotograf: Roger M Persson

Hudik kom till spel efter ett 16 dagar långt matchuppehåll och man såg inledningsvis ut som att man fortfarande hade uppehåll.

– Visst skulle vi kunna skylla på det långa uppehållet, men då gör vi det väldigt enkelt för oss, sa tränaren Per Ljusteräng.

– Vi möter ett bra lag, men nog hade vi hoppats på att kunna bjuda upp till bättre kamp än så här. Vi var ju inte med i matchen, vi vinner ju inte en närkamp under de två första perioderna.

Det var länge sedan man såg ett så tamt hemmalag som man gjorde i början. I den första perioden sköt HHC fyra puckar mot Sebastian Anderssons Huddingemål och i den andra fick man i väg fem skott. Närmast mål var #55 Andreas Söderberg som träffade ribban i den första perioden.

– Vi skulle ha behövt ett mål där, men jag vet egentligen inte om det hade räckt ändå. Inte som vi uppträdde i kväll, sa Ljusteräng.

Det var ändå bra tempo i matchen och första perioden var relativt jämn. HHC hade Söderbergs ribbskott, medan Huddinge egentligen inte hade någon riktig het målchans. Ändå var det gästerna som kontrollerade det hela.

– Jag vet inte vad det berodde på, men vi verkade inte vilja ta kampen helt ut för att vinna matchen. Visst, alla jobbade, men vi jobbade inte tillsammans. Vi har ett ungt lag och nu mötte vi ett bra lag med spelare som är några år äldre och har mer rutin. Det gjorde att vi ofta hamnade i tidsnöd, sa Ljusteräng.

Så skedde i den andra perioden då Huddinges andrafemma jobbade stenhårt i HHC:s zon. Rasmus Dahlberg Karlsson och Björn Jonasson jobbade tillbaka pucken i Huddinges ägo och fick fram den till Anton Kalte. Han lurade bort sin motståndare och fri med #25 Andreas Bosson gjorde han inget misstag.

Nästa gång trion Dahlberg Karlsson, Kalte och Jonasson var på isen blev det mål igen. Den här gången var det Björn Jonasson som var sist på pucken och innan perioden var över så hann även Rasmus Dahlberg Karlsson med att hamna i målprotokollet då han gjorde 3–0. Ja, egentligen hamnade han i målprotokollet först efter att matchen var slut, för alla trodde nog att det var Anton Kalte som också gjorde 3–0-målet (så utropades det också), men tydligen var han inte på den returpuck som Andreas Bosson släppte utan Dahlberg Karlsson noterades i efterhand som målskytt.

Efter att ha skjutit endast nio skott under de två första perioderna fick HHC i alla fall i väg elva skott i slutperioden, men inget av dessa vållande några större problem för Sebastian Andersson som kunde skrinna av isen med en hållen nolla.

– Det är svårt att säga något annat än att Huddinge vann den här matchen rättvist. Vi får se det som en läropeng och så ska vi se till att göra en bättre insats på söndag, sa Ljusteräng.

På söndag har HHC hemmamatch igen. Då kommer Hanviken på besök, ett Hanviken som ju besegrade HHC i seriepremiären då man avgjorde i sudden death.

– Ja, då har vi ju dubbel revansch att kräva, dels för den här bleka insatsen och dels för förlusten i premiären, sa Ljusteräng.

Den här matchen var den första där HHC skulle få ta in 300 åskådare, men trots långt uppehåll och trots besök av serieledarna så stannade vändkorsen på 182 åskådare.

Skribent: Christer Stridh