”Vi vet vad som krävs för att vinna”

Hetare, snabbare och helt enkelt bättre.

William Palovaara symboliserar det pånyttfödda KIF.

Och senast kom även målen.

– Det var grymt skönt, säger backen om storsegern senast mot Sundsvall.

På lördag möts lagen igen.

 

Köp en stödbiljett och stötta KIF här!

 

Exemplen på spelare som har stigande form i Kiruna IF är många. Den 23-årige backen är ju bara en av dem. Under de tre senaste matcherna har spelet sett riktigt bra ut.

En rejäl bortamatch gav 1-0 mot Kalix. Och de två efterföljande hemmamatcherna såg ungefär likadana ut spelmässigt.

Men med den stora skillnaden att målskyttet vaknade till liv i 8-0-segern mot Sundsvall.

– Det blev precis tvärt om i den matchen jämfört mot Östersund. Vi spelade bra då också men fick inte in pucken, nu fick vi utdelning. Vi gick rakare på mål, utan att ta genvägar.

Vad säger du som spelet framför egen kasse?

– Där är vi inte riktigt var vi vill vara. Vi har två bra målvakter som tar skotten då måste vi vara där och rensa bort framför honom. Stundtals har vi spelat bra men i många matcher har vi varit för bleka, så där kan vi bli bättre.

William Palovaara var en av de sju olika målskyttarna senast. Snacket har varit att han brukar göra ett mål per säsong. Nu är han redan uppe i två.

– Det är inte ofta jag gör fler än ett, säger han.

Nu är du på god väg att slå personligt rekord.

– Ja, men man ska väl inte säga för mycket nu, då stannar man väl på två, skrattar han.

 

God jul! Köp KIF:s Julpåse här

 

Till helgen sätter sig KIF-gänget på bussen för den första långa bortaresan. Matcher mot Sundsvall på lördag och Östersund på söndag väntar.

Och självklart ger segern senast en rejäl boost till laget.

– Verkligen. Och så känns det extra roligt att det är samma lag vi möter direkt på lördag. Vi ska fortsätta där vi avslutade.

Finns det någon risk för underskattning efter en sådan storseger?

– Nej, det tycker jag inte. Vi vet vad som krävs för att vinna och vi vet vilket bra lag vi är när vi spelar som bäst. Alla lagen i den här serien är väldigt jämna och det ser man på tabellen också.

Coronaoron har svept om Ishockeysverige som en våt filt. Många av KIF-lagen har fått pausa sina verksamheter. Det gäller dock inte Hockeyettan som får köra vidare som vanligt.

– Man var lite orolig för att matchen skulle ställas in nu i och med de hårdare restriktionerna, så just nu känns framför allt grymt kul att det blir match. Och kul med den första långa resan, vi har ju varit till Övik tidigare.

Det är ju ingen lång resa…

– Nej, det är knappt så man hinner ta av sig jackan, haha.

Skämt å sido, vad säger du om din egen säsong hittills?

– Oj, jag har inte reflekterat allt för mycket över den. Jag har varit här ganska länge nu och vill vara en av dem som driver och tar ansvar. Man vill ju förbättra allt, men det är framför allt det defensiva spelet jag vill bli bättre på. Men min säsong har har varit ungefär som lagets. Vi har blivit bättre nu på slutet. Det var lite låg energi i gruppen där ett tag men vi fick en boost när Kim kom in. Spelet har blivit bättre efter det. Även om vi har förlorat matcher så har det sett bättre ut spelmässigt.

Vad har Kim kommit in med?

– Ett enormt kunnande. Det är nyligen som han själv var aktiv och han har spelat på en hög nivå och på många olika ställen. Han kommer in med bra energi till träningarna, säger William Palovaara.

Hjulen på bussen snurrar runt, runt, runt.

KIF åker på helgens roadtripp med en storseger färskt i minnet.

 

Mattias Heikki