Förlust mot Karlskrona

Nybro Vikings satte igång matchandet igen efter ett mindre uppehåll med bortamatch mot Karlskrona HK. Hemmalaget är det bättre laget och vinner med 3-1.

I den första perioden i dagens borta match mot Karlskrona HK är det bra fart i spelet från båda lagen och under den första halvan inte heller särskilt många avblåsningar utan spelet böljar fram och tillbaka. Det skapas ett par ströchanser åt båda hållen men perioden blir mållös.

I mellanakten är det Nybro som startar perioden bäst men Karlskrona tar sedan över och är det laget som skapar flest och bäst målchanser. Det är bortalaget som gör matchens första mål till 0-1 när Adam Persson styr in Viktor Bolins skott. Efter ledningsmålet skapar hemmalaget en hel del chanser och kvitteringen till 1-1 kommer också efter drygt halva matchen. 1-1 står sig perioden ut.

I den sista perioden är det helt öppet om vilket lag som ska vinna matchen. Karlskrona sätter sig i förarsätet när de gör 2-1 några minuter in i perioden. Nybro tar över mer och mer och är nära en kvittering ett par gånger om men istället avgör hemmalaget med sitt 3-1 mål när det återstår ca tre minuter av matchen.

Nästa match spelas på onsdag den 18 november när Nybro Vikings möter Borås HC i Liljas Arena, nedsläpp kl. 19.00. Under veckan har det kommit nya restriktioner för Kalmar Län i och med den ökade smittspridningen av Covid-19. Det innebär bland annat för Nybro Vikings att publiktaket återigen går tillbaka till max 50 personer på läktaren. Det betyder att de biljetter som har skickats ut via brev till alla säsongskortstagare ej gäller och att vi återgår till tidigare koncept med utlottning av platserna. Läs mer här!

Matchfakta

Karlskrona HK – Nybro Vikings 3-1 (0–0, 1–1, 2–0)

Målen: 0-1 (21.16) Adam Persson (Viktor Bolin, Rasmus Johansson), 1-1 (29.51) Fredrik Sandberg (Alexis Binner, Mikael Roslund), 2-1 (45.39) Axel Lindström (Adam Bäckehag, Jesper Solomon Frisell), 3-1 (57.08) Nestor Plarsmo (Maksim Maltsev)

Domare: Anton Söderlind.

Skott: 39–35 (8–10, 20–9, 11-16).