KIF krigade till sig segern i Sundsvall

Vilket drama! Vilken krigarinsats! Vilken skön seger!

KIF slog Sundsvall borta med 4-3.

Riktigt snygga mål och en storspelande Ludvig Christoffersson döljde sig bakom siffrorna – och mycket mer.

Köp en stödbiljett och stötta KIF här!

20 sekunder. Så lång tid tog det innan hemmalaget tog ledningen. KIF-spelarna fick inte undan målvaktsreturen och istället kunde Filip Sjöberg göra 1-0 framför kassen.

Vilken mardrömsstart för Kiruna.

Det fortsatte jobbigt också. Sundsvall dominerade ganska kraftigt under de första tio minuterna och de vittröjade ska vara glada för att ledningen inte utökades.

Men sedan blev det roligare för KIF.

Man gick från 1-0 till 1-3.

Och målen var hur snygga som helst!

1-1, 13,18: Ett slarvigt uppspel av Sundsvall hamnade hos Leonard Forselius som drog till direkt. Vattenflaska ner på isen – puck upp i krysset.

1-2, 13,49. Rihards Marenis snappade upp pucken i egen zon. I samma sekund satte Kristian Ferletak Esrange-fart från egen blå, fick pucken högre upp i banan, tryckte sig in mot mål och satte pucken vid första stolpen.

1-3, 17,16. Jesper Landström (som såg extra bra ut i den här perioden) hittade Calle Källström med en fin passning i mittzonen. Kapten Källström körde lite klapp-klapp-spel med Martin Söderberg som till slut kunde slå in pucken i tomt mål.

Wow, vilken upphämtning.

Det var närmare ett fjärde KIF-mål än en reducering också. Kristian Ferletak fick ett fint läge framför målet efter ännu en bjudning av hemmalaget men pucken gick utanför.

Ludvig Christoffersson klev fram som en riktig gigant i KIF-målet i den andra perioden.

Det började med ett friläge av Philip Palin. Christoffersson hängde dock fint med med höger benskydd och räddade.

Och fem minuter senare var Pallin framme igen. Den här gången från nära håll men då stoppade KIF-målvakten honom med en läcker räddning, med höger benskydd.

Mellan de båda kanonräddningarna blev det två mål.

Leonard Forselius ökade på till 1-4. Han prickade samma hörn, fast lite lägre ner, som vid sitt första mål. Det kom efter ett långt KIF-anfall i PP.

2-4 kom efter Kirunaslarv i egen zon, där man gav bort pucken. Filip Fällman kunde göra målet nära kassen efter att KIF inte fick undan målvaktsreturen.

Efter sex minuter visades Kristian Ferletak ut. Och hände det grejer – för Kiruna.

Bortalaget levererade ett riktigt rock and roll-boxplay.

Calle Källström slet som ett djur och fick undan pucken i egen zon. Sekunderna senare fick Rihard Marenis ett friläge efter att spelet hastigt vänt.

Och momenten senare dunkade William Otter pucken i ribban efter en fin passning av Felix Fjällkeborn. Mycket nära ett short-handedmål för KIF, två gånger om alltså.

Sundsvall tryckte sedan på för en reducering. Christoffersson fortsatte att var stabil bakåt.

KIF fick två heta chanser i slutminuten att i princips avgöra matchen. Fjällekborn sköt just över och Axel Sillanpää dyngplockade Forselius hårda skott från nära håll.

God jul! Köp KIF:s Julpåse här

Den tredje perioden blev superdramatisk!

Och längst bak stod KIF-målvakten Ludvig Christoffersson och räddade sitt Kiruna IF.

Gästerna var överlag hetast i den tredje och tryckte på. Och man kom närmare.

3-4 kom efter 12,51 efter att KIF på nytt gett bort pucken i egen zon.

Kiruna hade flera lägen att avgöra matchen. Simon Thyni spelade fram Kristian Ferletak men Sillanpää flyttade över och gjorde en kanonräddning.

William Otter hittade Felix Fjällkeborn som också missade från nära håll.

På slutet krigade KIF-spelarna som demoner för att skydda ledningen hela vägen i mål. Calle Källström och William Otter täckte skott som hjältar.

Rihard Marenis skulle bara lägga in pucken i det tomma målet efter att Sundsvall tagit ut målvakten. Men forwarden blev tok-slashad i skottögonblicket och prickade insidan av stolpen istället.

Det blev faktiskt farligt i de sista sekunderna trots det. Men där stod Christoffersson än en gång som en räddande ängel.

Hemsidan fick tag i Kim Sunna lagom till när matklockan ringde för laget efter segermatchen.

Han säger:

– De kom ut tuffare än uppe hos oss och satte prägel på matchen i första bytet. De la in pucken på mål och yxade in den på returen. De ville visa direkt att de var revanschsugna efter förlusten mot oss senast så det var ingen chock. Men sedan tog vi oss in i matchen. Efter några turnovers så stod det 1-3

Vilka klassmål.

– Ja, absolut är det det. Vi har pratat om att ta pucken rejält på mål och det gjorde vi med blixtsnabba spelvändningar. Men i andra perioden så ställer vi till det lite grann. De fortsätter att jobba hårt och vi låter dem vinna puck och det får de energi av.

Det är något vi får slipa på tills i morgon.

– Ja, precis.

Chrisoffersson var grym i dag.

– Ja, absolut. Han gör en bra match igen och kliver fram och gör många jätteviktiga räddningar för oss.

Det var ett riktigt uppoffrande spel på slutet.

– Ja, efter deras 3-4 var det uppoffrande. Jag tyckte att vi höll dem på rätt sida för det mesta men det sista bytet blev det krig helt klart.

KIF-resan fortsätter vidare till Östersund för match där på söndag.

KIF är helt klart inne i en positiv trend efter att nu ha tagit tre segrar på de fyra senaste matcherna.

Matchen i morgon blir helt klart spännande.