BHF besegrade Köping med tennissiffror

Hemmapremiären hemma mot Köping var inte någon rolig historia för BHF som fick se sig besegrade i den egna borgen med 1-4. Ikväll så fanns chansen till revansch när man tog sin an Köping i sin hemmaborg. Dessutom skulle BHF klara sig utan poängkungen Markus ”Pajen” Persson.

Det var 2 avvaktande lag som slog mycket icingpuckar och som låg på rätt sida inledningsvis i matchen. Inget av lagen ville ge motståndarna mycket framför sitt eget mål och trots att en del skott avlossades mot de båda målvakterna Alexander Johansson och Viktor Sohlborg så slutade den första perioden mållös. Närmast att sätta ledningspucken var hemmalaget sedan man haft en puck dansande på mållinjen.

I mittakten så var det BHF som tog tag i spelet och visade upp sitt fina passningsspel och hittade flertalet gånger passningsvägar i mitten av banan.

Det var därför inte ologiskt att man också tog ledningen. Backen Marcus Björk fick en fin passning i sin framfart av Patrick Elfsberg och kunde med ett fint skott ge BHF ledningen och samtidigt sätta sitt första mål för säsongen.

Knappt halvvägs in i matchen föll nästa mål för BHF när Mikael Hansson gjorde ett liknande mål som Björk och dubblade BHFs ledning.

Innan perioden var över hittade en av matchens lirare Dennis Finn Olsson med en fin backhandspassning över till backen Viktor Bemström som krutade in 0-3 i första krysset. En fin period av BHF.

BHF klarade i slutskedet av mittakten och inledningen av den tredje perioden av ett boxplay och bara någon minut efter att man var 5 spelare på isen igen så kunde Emil Lind ta vara på retur efter att Finn Olsson återigen legat bakom målet.

BHF var dock inte klara med det och heller inte Lind. Spelet började redan från den egna zonen där Elfsberg via Robin Höglund till slut hittade fram till Lind som med ett rungande dragskott hittade krysset och 0-5 till BHF.

Hemmalaget fick sedan kontra in 2 raka mål inom loppet av 4½ minut men detta var ändå BHFs kväll och innan slutsignalen kom slutresultatet 2-6 då Mikael Hansson med en läcker framspelning i powerplay hittade fram till Robin Höglund som satte sitt 5e mål för säsongen.

skott totalt 30-40 (13-11, 7-13, 10-16)

utvisningar Köping 4×2 BHF 2×2

domare Thomas Mccarthy

En stark insats av BHF som efter en lite trevande inledning verkligen tog tag i matchen efter hand. Bra försvarsspel och bra omställningsspel med mycket finess. Skön revansch också efter nederlaget på hemmaplan mot samma Köping.

Detta var första av 3 tuffa bortamatcher för BHF på 5 dagar. Härnäst väntar Forshaga samt Lindlöven under fredagen och söndagen. BHF klev upp på en 2a plats i tabellen efter dagens seger men med 1 match mer spelad än 3an Skövde.