Sura snodde bonuspoängen av serieledarna

Det var toppen mot botten som drabbade samman i Surahammars ishall i kväll. Ja då kan det ju bara gå på ett sätt, eller? Men så blev det inte.

Det var hemmalget som hamnade i förarsätet i första perioden. 8:32 tog Sura ledningen, när Logan Mick tryckte dit pucken efter ett underbart förarbete av David Lidström och Blake Luscombe. Målet kom också i spel fem mot fyra.Skotten efter första perioden blev 7-8.

I andra perioden tog gästerna över och pressade långa stunder mot hemmakassen och till slut så kom kvitteringen efter 11:09 genom Oscar Josefsson. Dalen hade flera lägen att ta ledningen, men Oliver Eriksson i Surakassen spelade stabilt och tog resterande 16 skott. Han hade några riktigt svettiga räddningar, som gjorde att resultatet endast var 1-1 efter två perioder. Skotten 7-17.

I den tredje perioden tog Sura ledningenigen, William Hedlund drog dit ledningsmålet efter 5:02 på ett par briljant passning av Jakob Forslund och Hugo Bergström. Så nu fick Dalen jaga igen. Man pressade på mot Suramålet i långa sekvenser. Men Oliver Eriksson fredade kassen och var hart när omutlig. Men med 2:03 kvar kom så kvitteringen, när Anton Johansson lirkade in pucken. Och matchen gick till overtime. Skotten i tredje perioden 11-8.

Så till overtime där Eric Juhlin hade ett gyllene läge att skjuta hem bonuspoängen. Men Alexander Sundstrand gjorde en riktig famtomräddning. Så matchen gick till straffar. Skotten i overtime 3-5.

I straffläggningen så var det hemmalaget som drog det längsta strået. Blake Luscombe avgjorde med sin andra straff, han satte sin första, sen kvitterade Dalen. Som vanligt var det en mycket snyggt slagen straff och bonuspoängen tog hemmalaget hand om.

<
p>Hemsidan fick en pratstund med coach Patrik Juhlin och hans assisterande Conny Strömberg efter matchen.
-Starkt att vi slår ett topplag, även om det står en nolla i vinstkolumnen, säger Juhlin.
-Ja det är ju bra för självförtroendet, säger Strömberg.

Ni gjorde en bra första period.
-Ja där var vi det bättre laget tycker jag, däremot så var vi lite för ängsliga och passiva i andra perioden. Men vi spelade upp os i den tredje och hade så när plockat vår första trepoängare, säger Juhlin.

Ni hade ju några bra lägen under ordinarie tid att avgöra och även i overtime.
-Jo det hade vi, men det ville sig inte. Likadant i overtime, men då har vi något att jobba på.

Hur ser det ut framöver nu då?
-Träning i morgon och sen åker vi till Skövde på fredag. Sen träning på lörda och så då lediga på söndag, sen rullar veckan i gång med två träningar. Sen möter vi Köping hemma på onsdag.

Jag måste ändå säga att laget har tagit stora steg framåt och utvecklas i rätt riktning.
-Jo det har vi gjort, vi lär oss att eliminera misstagen och alla spelare vill visa att de är bra. Nu har vi ju fått tillbaka några stycken spelare också, så det ser bättre ut för framtiden, avslutar Juhlin.

På fredag åker Sura ner till Skövde och den matchen kan ni se på playkanalen.

Surahammars IF-HC Dalen 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0)

2nd period
Goal 31:09 DAL 1 – 1 EQ 12 JOSEFSSON, Oscar 24 RÖYKÅS MARTHINSEN, Kristian 18 SÄRENBORG, Gustav
Participation (On ice) DAL: 12 18 23 24 27 30 SUR: 13 20 24 41 66 81
Penalty 33:25 SUR 2 min. 41 LIDSTRÖM, Samuel Hooking
Penalty 36:14 SUR 2 min. 88 MICK, Logan Roughing
Penalty 36:14 SUR 2 min. 9 LUSCOMBE, Blake Roughing
Penalty 36:14 DAL 2 min. 8 EHRENFLOD, Sebastian Roughing

3rd period
Goal 45:02 SUR 2 – 1 EQ 36 HEDLUND, William 28 FORSLUND, Jakob 55 BERGSTRÖM, Hugo
Participation (On ice) SUR: 28 33 36 55 65 81 DAL: 9 13 18 30 33 79
Goal 57:57 DAL 2 – 2 EQ 13 JOHANSSON, Anton 24 RÖYKÅS MARTHINSEN, Kristian Participation (On ice) DAL: 2 12 13 24 27 30 SUR: 9 23 33 66 81 88