BHF tappade ledningen mot Lindlöven

En tuff vecka med 3 raka bortamatcher på 5 dagar skulle avslutas på söndagen då BHF åkte till Lindesberg för att ta sig an Lindlöven.

Matchen började också bra för BHF som efter 5.33 tog ledningen då Dennis Finn Olsson fick iväg ett snärtigt skott som letade sig in bakom Lucas Järbring i hemmakassen.

Hemmalaget sköt mycket skott mot Alexander Johansson men det var trots allt BHF som skapade de heta chanserna och hade bäst spel. Det var därför inte helt ologiskt att BHF dubbla på målskyttet när man fick powerplay 15.35 in i perioden. Det tog bara ett par sekunder sedan kunde Markus ”Pajen” Persson som var tillbaka efter skada och som missat de 2 senaste matcherna panga in 0-2.

Mittakten blev tvärsom än den första. BHF dominerade skotten men det var ändå hemmalaget som kändes som det hetare laget. Man fick in en tidig reducering genom Maksim Semjonovs.

BHF hade sedan ett gyllene läge att öka på sin ledning när man fick spela 5 mot 3 i 1.20. Trots att man bombaderade Lucas Järbring med skott så var han omutlig längst bak i kassen.

Strax efter att Lindlöven klarat av det numerära underläget kom kvitteringen när man kunde kontra in 2-2 genom Alexander Sunnefors.

Den tredje perioden blev den spelmässigt jämnaste. Båda lagen gick för att avgöra samtidigt som man inte ville släppa till något bakåt.

Hemmalaget som kommit tillbaka från ett tvåmålsunderläge skulle också få sista ordet. Drygt halvvägs in i perioden kunde Anton Toolanen fastställa vändningen när han gjorde 3-2 bakom Johansson.

Trots att BHF försökte och försökte kom man aldrig riktigt nära en kvittering och hemmalaget kunde hålla ut till seger.

skott totalt 43-42 (19-7, 10-21, 14-14)

utvisningar Lindlöven 6×2 BHF 2×2

domare Alexander Jidemo

LIN – BOR  (3-2) (swehockey.se)

En tung förlust för BHF som därmed tappade till 4e plats i tabellen men nu bara 7 poäng framför Kumla som ligger strax utanför AllEttanstrecket. Det återstår dessutom 7 matcher och då detta var BHFs andra raka förlust så skulle nog en seger i nästa omgång vara i behov. Nästa omgång är nu på onsdag då man vänder hem igen för möte med serienian Grums.