300 matcher i Nybro Vikings för Erik Lindström

I fredags skulle Nybro Vikings spelat mot Hanhals IF och den matchen hade också varit Erik Lindströms 300e i Nybro Vikings vilket föreningen planerade att uppmärksamma då. Matchen blev dock framflyttad och Erik gjorde match 300 i söndags borta mot Mörrum istället. Nybro Vikings kommer därför uppmärksamma Eriks jubileum i kvällens match istället. Lagkaptenen berättar att han trivs i Nybro både på och utanför isen. – Det ska bli jäkligt kul att det uppmärksammas, men jag hade själv inte koll på att jag gjort så många matcher som 300, säger Erik.

Det var säsongen 2012/2013 som Erik Lindström, under Mike Beharrells ledning, debuterade i Nybro Vikings representationslag. Erik hade till en början en skadedrabbad säsong med en axel som hoppade ur led. Han berättar att Nybro trots det ville satsa på honom och han själv gillade tanken på en mer långsiktig plan för hockeyn. – Jag fick en bra och stor roll i Nybro som passade mig, säger Erik.

Rollen i laget har fortsatt att utvecklas och Erik gör nu sin nionde raka säsong i Nybro och han axlar numera rollen som lagkapten. Han berättar att han inte tycker det är en svår roll att ha eftersom de har ett så pass härligt lag med skön atmosfär och bra driv. Erik försöker hitta balansen i att ta ansvar på isen med ett ledande spel och ledande roll. – Den enda skillnaden är väl att jag tar det lite lugnare och gör lite smartare val, säger han.

Under 300 matcher i Nybrotröjan så har det skapats en hel del minnen och Erik minns playoffmatchen uppe i Kalix lite extra. – Marcus Mellström avgjorde matchen, det var övertid och han lyckades peta in pucken i en sådan viktig match. Efter den långa resan upp var det jäkligt skönt och viktigt att vinna den matchen. Det är ett minne som sticker ut för mig.

Laget är mitt uppe i pågående säsong, en säsong som såklart har kommit att bli annorlunda utifrån rådande omständigheter. Erik berättar att det är tråkigt att det inte blir samma atmosfär som han och laget är vana vid och bortskämda med. Men han imponeras av allas stöd och hur alla ställer upp i dessa svåra tider.

Framtiden tycker Erik är svårt att säga något om. Han försöker ta match för match och tanken om att inte veta hur länge man får spela i och med rådande pandemi finns såklart med i bakhuvudet. Men Erik berättar att de har ett bra driv i gruppen som han tror kan resultera i sportslig framgång. Och trots ett par matcher nu där det har låst sig offensivt, säger Erik att laget har bara fortsatt att köra. – Jag tror att detta kan resultera i bra saker och vi fortsätter att göra allt för att vinna matcher, avslutar Kapten Lindström.