Kvällens match mot Vimmerby spelas ej

Onsdagskvällens (25/11) hemmamatch mot Vimmerby HC spelas ej.

Nybro Vikings har nåtts av beskedet att Vimmerby inte kommer till spel ikväll. Nybro Vikings har inte fått någon information från förbund eller liga om att matchen är inställd eller framskjuten. Vimmerbys sportchef har däremot kommunicerat att de inte kommer till spel och att de vänt bussen och åkt hem.

Nybro Vikings har full respekt för rådande situation med den coronapandemin vi befinner oss i. Folkhälsan ska alltid vara i centrum och inget lag har för avsikt att öka smittspridningen. Samtidigt ser vi att vi inte kan ta egna beslut kring att ställa in matcher.
– Vi har fått informationen från ligan att matchen ska spelas eftersom verksamhetsprotokollet säger det. Börjar enskilda klubbar ställa in matcher utanför verksamhetsprotokollet kommer vi få stora problem med att fullfölja säsongen. Det finns ett framtaget regelverk att hålla sig i och det förhåller vi oss till, säger Kim Ahlqvist, ordförande i Nybro Vikings.

Har Nybro Vikings en ovilja att ställa in matcher?
– Nej, i eftermiddags fick vi information från Vimmerby om att hela laget inklusive ledarstab testats för covid-19 under eftermiddagen och de spelare och ledare som satt på bussen ska ha varit negativa.

– Folkhälsan är alltid i centrum. Men vi har som sagt ett verksamhetsprotokoll att följa och att vi som enskild förening ska avvika från detta, och ställa in en match, anser inte jag är vare sig lämpligt eller rimligt. Det är ett beslut förbundet måste ta just när det avviker från protokollet. Nu måste förbundet ta ett omtag kring regelverket som finns och hur situationer likt denna ska hanteras, det kan omöjligt ligga på klubbarna. Frågan ligger över oss helt enkelt.