Uddamåls förlust mot Köping

Sura hamnade i underläge tidigt i första perioden, men reste sig och kom tillbaka. Tyvärr så gav man bort matchen på rent slarv i sista perioden.

Det var Köping som rivstartde och gjorde mål i powerplay redan efter 1:44 genom Albin Bardh och sen ökade man på till 0-2 efter 6:06 genom Theodor Pistek. Men Sura kom tillbaka först reducerade Logan Mick till 1-2 i powerplay efter 08:38 och sen kvitterade André Astley Rydberg till 2-2 efter 17:30, också det målet kom i numerärt överläge. Så efter första perioden stod det 2-2 och skotten var 10-9.

Andra perioden spelades i högt tempo och Sura hade ett övertag i första halvan av perioden, sen svängde det över till Köpings fördel och man var väl närmast med stt skott i stolpens insida. Skotten i andra blev 11-10.

4:13 i i tredjeperioden återtog Köping ledningen genom Emil Nordberg. Köping ökade sedan på i numerärt underläge, då Emil Norberg satte 2-4 pucken i nät efter 15:20. Nu såg uppförsbacken hart när omöjlig ut för Sura. Men Sura tog time out i samband med målet och forcerade in reduceringen till 3-4 genom Jakob Forslund, I slutet av matchen så plockade man ut Helmrich ur kassen för att försöka nå en kvittering. Men Jonas EnerotH stod emot anstormningen och Köping kunde ta med sig en ny trepoängare hem.

Tycker att Sura slarvade bort den här matchen, för fjärde gången släppte man in ett mål i numerärt överläge, där måste man se till att spela med större marginaler. Annars så gjorde man två mål i powerplay och en av måskyttarna, André Astley Rydberg som gjorde sitt fjärde mål i den spelformen, han var också 100% i tekningarna, 12-0 i hans favör, I övrigt så tekade Sura bra. Men man måste minimera misstagen.

Nu väntar Forshaga borta på söndag. Då gäller det att ta nya tag igen.

Surahammars IF-Köping HC 3-4 (2-2, 0-0, 1-2)

Penalty 03:42 KÖP 2 min. 34 JÖRGENSEN, Martin Holding
Goal 06:06 KÖP 0 – 2 EQ 25 PISTEK, Theodor 27 BÄREHAG, Wille 13 KIVILAHTI, Janne
Participation (On ice) KÖP: 13 25 27 31 55 65 SUR: 20 24 41 44 55 66
Penalty 07:12 KÖP 2 min. 22 LUNDGREN, Axel Tripping
Goal 08:38 SUR 1 – 2 PP1 88 MICK, Logan 14 LINDELÖF, Alexander 9 LUSCOMBE, Blake
Participation (On ice) SUR: 9 13 14 23 44 88 KÖP: 31 34 71 77 93
Penalty 15:53 KÖP 2 min. 93 KESTI, Rasmus Hooking
Goal 17:30 SUR 2 – 2 PP1 13 ASTLEY RYDBERG, André 88 MICK, Logan 9 LUSCOMBE, Blake
Participation (On ice) SUR: 7 9 13 22 44 88 KÖP: 11 26 27 31 71