Uddamålsförlust mot Segeltorp

Segeltorps starka andraperiod med fyra mål framåt bidrog starkt till dagens förlust hemma mot dem med 4-5.

Segeltorp tog tag i taktpinnen direkt i inledningen av matchen. Man hade många chanser att spräcka målnollan, man missade bland annat öppet mål när Albin Mörck låg ner på isen. Pressen från bortalaget ledde till en timeout för Strömsbro för att ånga på laget. Man fick chansen i numerärt överläge och med två sekunder kvar kunde man ta ledningen med 1-0 genom Georgs Golovkovs. Bara 15 sekunder senare stod det 2-0 till hemmalaget efter att Krister Sundlöf varit sist på pucken, snyggt framspelad av Simon Hedlund.

När den andra perioden var ungefär minuten gammal så ökade comebackande Joakim Axman på till 3-0, men därefter var det uppförsbacke för hemmalaget. Segeltorp reducerade till 3-1, en puck som knappt letade sig fram mellan benskydden på Albin Mörck. Därefter missade man öppet mål och brände dessutom en straff som Simon Hedlund tvingade fram när han kom på friläge. 3-2 satt i numerärt överläge för gästerna och kvitteringen till 3-3 kom två minuter senare. Innan perioden var slut hann Segeltorp även ta ledningen med 3-4.

Joakim Axman gjorde sitt andra mål för kvällen när han kvitterade till 4-4 11 minuter in i den sista perioden. Men Segeltorp skulle visa sig vara en för svår nöt att knäcka efter deras starka andraperiod med fyra mål framåt. De återtog ledningen med sju minuter kvar av matchen och det orkade inte hemmalaget jobba ikapp ännu en gång och matchen slutade alltså 4-5.

Ny match väntar redan imorgon hemma mot Sollentuna HC kl 15.00.

Strömsbro IF – Segeltorps IF 4-5 (2-0, 1-4, 1-1)
Skott: 31-41 (6-20, 16-16, 9-5)
Utv: 6-4 (2-2, 4-2, 0-0)